Grönkål har blivit ett nytt craving för mig. Jag äter det jätteofta och gärna i alla former. Som den är i en äppelsallad, rostad i ugnen eller så kokar jag den först i saltat vatten – sen kokar jag den i kokosmjölk med honung och salt. Vet ni hur gott det är??? Jag älskar grönkål!
Nu ska du få recept på gräddkokt grönkål, passar perfekt till t ex kassler men också väldigt gott till lax. Du måste helt enkelt testa för detta är så vansinnigt gott alltså.
GRÄDDKOKT GRÖNKÅL, 8 pers
400 g grönkål
2 tsk majsstärkelse
2,5 dl vispgrädde
1,5 dl vällagrad ost (tänk dig prästost eller västerbottens ost)
smaka av med salt och peppar
Gör såhär:
1) Skär bort det tjocka stjäklarna på grönkålen. Strimla den sedan i småbitar.
2) Häll upp vatten i en stor kastrull, ha i ca 1 tsk salt. Ha i grönkålen och låt den småkoka i ca 2-3 minuter. Häll av vattnet och skölj den sedan i kallt vatten så behåller grönkålen sin vackra gröna färg.
3) Lägg sedan tillbaka grönkålen i kastrullen. Blanda majsstärkelse med lite av grädden och häll i. Häll sedan i resten av grädden. Koka sedan upp all, se till att röra hela tiden så det inte bränns i botten. Ta sedan av från värmen när grädden fått koka in en liten stund.
4) Häll i all ost och rör om tills den smält ordentligt. Smaka av med salt och peppar.
Följ mig gärna på min Facebooksida och så du inte missar några inlägg.
Inspireras gärna av dessa härligt goda recept också:
Belgiska våfflor med ost & skinka
Snittar med krämig lax & pepparrotsröra
Ugnsbakad lax med fetaost & sirapskräm
Kram Nina