Igår gjorde jag en fantastisk saffranscheesecake som innehåller alla de där juliga smakerna som man vill ha på julen. Allt från pepparkakor till saffran och glögg, den blev verkligen ljuvlig. Denna kommer att finnas som efterrätt på vårt julbord, ska bli spännande och se vad de andra tycker. Jag har slängt in den i frysen nu och ska ta fram den och ställer den i kylen på julaftons morgonen så den hinner tina sådär lagom till det är dags att njuta av den. Denna måste du testa!!!
SAFFRANSCHEESECAKE MED GLÖGGTÄCKE
Botten
100 g smör
28 pepparkakor
Fyllning
300 g färskost
2 dl strösocker
1 g saffran (2 pkt)
1 tsk vaniljsocker
2, 25 dl vispgrädde
Garnering
2,5 dl glögg (recept på hemmagjord HÄR)
5 gelatinblad
Gör såhär:
1) Ha i pepparkakorna i en påse. Slå sönder eller kavla ut så pepparkakorna blir smul. Funkar fint i en matberedare också.
2) Blanda ut pepparkakorna med smält smör. Tryck ut i en bakplåtpapperklädd springform (botten ska vara klädd). Ställ i kylen i 10-15 min.
3) Blanda färskost, saffran, strösocker och vaniljsocker. Vispa grädden och blanda den med färskostsmeten.
4) Bred ut smeten på pepparkaksbotten. Ställ i kylen i 30 min.
5) Värm glöggen och ha i gelatinbladen i den. Rör om tills de löst sig helt. Låt svalna en smula, häll sedan allt ovanpå saffranssmeten. Ställ kallt i ytterligare ca 1 timme. Låt gärna stå kallt innan den ska serveras. Går fint att frysa också.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.
Inspirerar gärna av dessa recept:
Saffranskaka med lingon och vit choklad
Snabba saffransbullar med ljuvlig fyllning
Kram Nina