Detta heter Potkäs eller Krukost kan man också säga. En slags lyxig bredbar oströra i form av ett pålägg på ljust- mörkt bröd och knäcke av olika slag. Perfekt till julbordet. Det är också väldigt gott till olika kex på en ostbricka. Grunden är en lagrad ost, sen har man även i färskost och till sist piffar man till det med lite örter. Ja men mums! Snacka om mycket roligare än vanligt smör känner jag.
POTKÄS/KRUKOST
250 g lagrad ost (t ex prästost, västerbottensost)
150 g färskost (typ Philadephia)
3 krm torkad timjan (funkar med andra örter)
1 msk vatten
Tips: Ha i 2 tsk färsk gräslök och en halv klyfta pressad vitlök
Gör såhär:
1) Riv lagrad ost eller så köper du färdigriven.
2) Blanda den rivna osten med färskost. Rör om tills du har en röra.
3) Ha i örterna. Ha i vattnet också.
4) Godast blir det om du förvarar den i kylen ett par dagar innan servering, men det går toppenbra att äta det direkt. Håller övertäckt i kylen i flera veckor och kan också frysas.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.
Fortsätt inspireras av nedan recept: