Magiskt god SMÖRDEGSPIZZA

Denna smördegspizza får du göra på egen risk. Haha… nä men alltså, kan man få något så gott? Galet god är den och smälter fullkomligen i munnen. Kombon med smakrik ost, fetaost och grönkål med havssalt och så balsamicon uppepå gör den nästan för bra för att vara sann. Nä, alltså…du måste testa! Denna pizza passar utmärkt på julbordet förstår ni och kommer nog vara väldigt uppskattad. Sooom sagt, testa!

SMÖRDEGSPIZZA MED FETA OCH GRÖNKÅL

1 smördegsplatta på rulle
0,5 dl färskost (typ Philadelphia)

3 dl hackad grönkål
1 pkt fetaost
3 dl smakrik riven ost
havssalt
balsamico

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 200 grader.

2) Rulla ut smördegsplattan på en ugnsplåt, det brukar finnas smörpapper på den men om det inte gör det så brer du ut ett bakplåtspapper under. Bred på färskost uppepå.

3) Hacka och skölj grönkålen och strö på den på plattan. Strö på en liten näve med havssalt.

4) Strö på hackad fetaost och den rivna osten.

5) Skjuts in i ugnen i ca 15-20 min. Pizzan ska få fin färg och osten ska ha smält ordentligt.

6) När du tar ut den ringlar du över balsamico. Slicea upp och servera.

Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin (så missar du aldrig några inlägg) HÄR

Kika gärna på dessa recept: 

Piroger

Västerbottenpaj

Pizzadeg utan jäst

Ost & skinkpaj

 Kram Nina

198
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Natalie
Natalie
4 years ago

Wow den ska jag göra som förrättsplock på nyårsafton

Helena
Helena
4 years ago

Den där lät ju jättegod! Tror du den är god även ”nästa dag”, så att säga? Vi blir nog inte så många på julafton utan fler på juldagen men den skulle vara kul att ha med redan på julafton. Tack för recept! Förresten; om du vill ha lite roliga veganska recept rekommenderar jag verkligen youtubekanalen avantgardevegan (finns så klart på instagram också). Skitduktig kille!

niinis
niinis
Reply to  Helena
4 years ago

Den blir toppengod även dagen efter! Värm den i ugnen bara så behåller den lite frasighet! Tack för tips! ❤️

Annett
Annett
4 years ago

Måste testas!!
Vilken ”smakrik ost” använder du?

niinis
niinis
Reply to  Annett
4 years ago

Antingen så använder jag en långlagrad prästost eller Västerbottens ost.

Marie Cronström
Marie Cronström
4 years ago

Hejsan, tack för alla dina fina recept, undrar om man ta något annat istället för grönkål?gott nytt år, Marie

niinis
niinis
Reply to  Marie Cronström
4 years ago

Ruccola blir också jättegott och så kan du testa färsk spenat!

Nästa inlägg

Mysig Afternoon Tea

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x