Något riktigt gott att mumsa på i juletider är dessa kycklingvingar/klubbor som marinerats i en riktigt julig marinad.
SAFFRANSMARINERAD KYCKLING
500 g kycklingvingar
500 g kycklingklubbor
1 burk creme fraiche
1 pkt saffran
1 chilifrukt röd (ta mindre om du inte vill ha den så het)
2 vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Gör såhär:
1) Kvällen innan gör du marinaden och lägger kycklingen i den. Jag brukar göra en påse som jag har allt i. Du kan också snabbmarinera i ca 2 timmar.
2) Dagen efter, lägg kycklingen i en ugnsfast form. Sätt ugnen på 200 grader och låt kycklingen tillagas i ca 30-35 minuter. Den ska vara helt genomvit.
3) Servera kycklingen med ris eller som en del på ett plockbord. Perfekt för julens festligheter.
Följ mig gärna på min Facebooksida och Bloglovin så du inte missar några inlägg.
Kika gärna också på dessa recept:
Det där lät både spännande och gott 🙂 En fråga, pressar eller river du vitlöksklyftorna till marinaden??
Pressar! Ja detta är verkligen en höjdare.
Tack, det blir till att testa i helgen 🙂 Trevlig helg 🙂