Mexikansk räkcocktail tänker kanske du? Vad tusan är det? Vill du äta en lite annorlunda räkcocktail så har jag världens bästa tips här, mexikansk räkcocktail är nämligen en smakexplosion. Gillar du starkt så går den att få nästintill hur stark som helst, det där kan du styra helt själv med chili och tabasco. En förrätt som denna, mexikansk räkcocktail, kommer kanske höja en del ögonbryn då den inte är så vanlig. Testa vetja!
Missa inte: 20 förrätter till nyår
Jag gillar ju när det smakar mycket, är glad att jag har det lukt och smaksinnet jag har så man får uppleva allt härligt!
Missa inte: 35 efterrätter till nyår
Mexikansk räkcocktail 4-5 glas
Missa inte: VÄRLDENS GODASTE TOAST SKAGEN // SMÖRDEGSBÅGE MED RÄKRÖRA // TOSTADAS MED RÄKCEVICHE
Ingredienser:
350 g vannameiräkor (skalade och rensade – finns i matvarubutikerna i frysdisken, både lösvikt och i påse)
Salt & svartpeppar efter smak
Mexikansk Cocktailsås
Ca 1 dl småtärnad rödlök
1 dl färsk hackad koriander
1 medelstor tärnad tomat
10 cm gurka (hackad)
1/2 medelstor röd eller grön chili (rensad och hackad)
6 msk ketchup
2 msk Tabasco (gillar du inte så starkt så ta mindre av denna, smaka dig fram är mitt tips)
1 vitlöksklyfta (pressad)
1 msk limejuice
2 tsk honung
1 tsk havssalt
1/2 tsk svartpeppar
1 avokado (tärnad)
Gör såhär:
1. Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten och stäng sedan av värmen. Tillsätt räkorna i det varma vattnet. Låt räkorna stå i vattnet i cirka 3 minuter, eller tills de blir rosa och genomkokta. Under tiden kan du förbereda en skål med isvatten. Ta bort räkorna från vattnet med en hålslev och sänk dem direkt ner i isvattnet för att förhindra överkokning. Du kan också steka räkorna snabbt i lite olja, det väljer du själv. Steker du dem behövs inte iskallt vatten efteråt. Låt svalna helt.
2. Lägg räkorna i en stor skål. Ha på havssalt och svartpeppar. Låt stå så övertäckta i kylen medan du gör resten.
3. Ta fram en stor skål, blanda ihop rödlök, koriander, tomat, vitlök, chili, ketchup, tabasco, limejuice, gurka, honung, salt och peppar.
Vänd försiktigt ner avokadon och de kokta räkorna. Du kan gärna hacka dem i mindre bitar.
4. Häll upp i glas. Dekorera med räkor, lime och koriander. Servera gärna med tortillachips, kex eller grönsaker av något slag.
Tips om du inte vill ha så mycket smak av rödlök eller tycker rödlök är starkt, tjoffa upp den och lägg den sedan i iskallt vatten i 5 minuter. Skölj och pressa av den med hushållspapper.
Tips!
30 UNDERBARA RECEPT TILL NYÅR (<klicka för recepthäfte).
Här har du ett fullspäckat digitalt recepthäfte med 3 rätters middagar till nyårsafton. Eller varför inte någon annan festmiddag. Denna kan du enkelt beställa och sedan skriva ut, eller varför inte ha den i iPaden medan du lagar recepten.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 320 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av 98 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok – följs av lite över 3000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Gillar du receptet blir jag glad om du gillar det på tummen längst ned.
Recept på bilden: Oxfilé med ostiga potatis toppar och magisk sås
Mer goda recept här på sidan:
• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
• 10 POPULÄRASTE KYCKLINGRECEPTEN
Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️