Innehåller annonslänkar

Zoodles (zucchininudlar) och jobb

Sitter och jobbar på ett café idag, jag brukar göra så när jag känner att jag behöver byta miljö. Mysigt, lagom med folk, kaffedoft (som är mitt bästa), ett sorl som gör så man inte känner sig ensam. Jag gillar det! Sitter fortfarande och drömmer om min mat jag lagade igår, det blev en vegansk rätt med zoodles, eller zucchininudlar som det också heter. Jag kör lite detox nu, brukar göra det på hösten för det är oftast då jag mår som sämst. Blir alltid lite deppo och känner att jag behöver boosta mig med vitaminer, mineraler och bra mat. Så nu kör jag en period med lite bättre mat, brukar oftast handla om att jag öser i mig massor med grönsaker, baljväxter, smoothies, juicer och frukt. Zoodles (zucchininudlar) kan jag verkligen rekommendera dig att testa! Wow alltså, zoodles (zucchininudlar) ger nämligen tuggmotstånd och känns lite som någon form av ”riktiga” nudlar. Zoodles receptet från igår hittar du längre ned.

Sitter på Global Living i Västerås och jobbar. Kan rekommendera dig som äter veganskt eller gluten & mjölkfritt. Finns alla möjliga bra alternativ här så tips tips! Finns både mat och fika.

Tyckte precis att min väska var lite tung. Brukar nämligen ha med mig några saker i väskan såhär års. Råkade få med mig lite många saker dock. Haha… Tipsar till dig som tampas med elektrisk, torrt och frissigt hår. Den här produkten från Goldwell (<klicka) är en 6 i 1 produkt. Minskar antalet avbrutna hårstrån, gör håret silkeslent, ökad elasticitet, ger friska längder och toppar, ger glans och stärker håret. Jag brukar ta 1–2 pump och arbeta igenom håret, funkar både på handdukstorkat eller helt torrt hår.

Den här har jag också alltid med mig. Bio oil (<klicka) in my heart! Perfekt att smörja handlovarna med. Måste ha produkt! Har en till hemma som jag smörjer mage, bröst & rumpa med. De ställena som är lite extra ömtåliga eller vad man ska säga. Den här är ju grym mot bristningar, ärr, pigmentfläckar t ex. Så jag tänker att de där åldersfläckarna man brukar få med ålder ska få sig en riktigt match.

Min tröja HÄR (<klicka)

Håller på och testar en ny inpackning till håret just nu och den är så otroligt grym, och doftar så gott alltså. Känner doften nu när jag sitter här och skriver till dig. Kommer skriva mer om den när jag testat klart, ska se hur den håller sig.

Gjorde som sagt den här maten igår. Det blev så fasligt gott alltså, tur jag har lite av ”pastasåsen” kvar i en matlåda hemma. Mums alltså!

Zoodles gör man enkelt med en spiralizer, (<klicka) jag har den här ovan. Superenkel att använda dessutom. Bara snurra så blir det superbra nudlar. Finns 2 olika munstycken, en gör lite större nudlar och den andra lite mindre.

Zoodles med kikärtspastasås

Mer gott veganskt: GODASTE LINS & KIKÄRTSGRYTAN // NINAS KRÄMIGA LINSPASTA MED CITRON & VITLÖK // GODASTE GRÖNSAKSSOPPAN

Ingredienser:

2 zucchini

Olivolja

Salt & peppar

2 msk tomatpure

2 klyftor vitlök

En skvätt vatten

1 tetra kikärtor

1 tetra krossade tomater

10 cocktailtomater

2 tsk timjan

1 grönsaksbuljong

1 krm chilipulver

Några chiliflakes

1 dl kokosmjölk

1 msk honung

Salt & peppar

Gör såhär:

  1. Ha i lite olivolja i en stekpanna, pressa i vitlök och ha i tomatpure. Stek runt en liten stund, det ska bara fräsa till och inte ta färg. Ha i cocktailtomater. Fräs runt. Häll i lite vatten, låt det puttra runt så vitlöken och tomatpurén avger smak. Häll i krossade tomater och avsköljda kikärtor (spar vätskan – aquafaban, den kan du använda som äggvita) och alla kryddor. Låt puttra i ca 10 min, rör om då och då. Ha i kokosmjölk och honung, låt puttra i några minuter till.
  2. Häll i allt i en blender eller matberedare. Kör tills du har en ”pastasås”.
  3. Spiralisera zucchinin. Ha i lite olivolja i en stekpanna. Ha i zucchinin, salta och peppra. Stek runt tills den börjar tappa volym och blir lite mjukare.
  4. Servera med pastasåsen, fetaost (denna är vegansk) och lite chiliflakes.

Nu ska jag hasta vidare här, ska inhandla Mason Jar burkar till mina smoothies och juicer.

Vi hörs sen igen!

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Ellery Beachhouse med mamma

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x