Innehåller annonslänkar

Mjuk pepparkaka

Hej och hå! Här hemma har dagen gått i ett, har skapat några recept idag som kommer dyka upp här framöver! Har lagat massa god mat idag, mums vad gott allt blev.

HÄR kan du köpa mina böcker!

Idag kom en leverans av mina böcker, både de häftade och inbundna. Jag köper mina egna böcker, och nu var det dags för jag har inte en enda kvar. Har gett bort många till nära & kära. Har inte haft min bakbok här hemma på en hel evighet, har saknat den. Min lilla bebis, ja så känns den fortfarande. En egen liten bebis som jag lagt ned hela min själ och hela mitt hjärta på.

Bilder från min bakbok (<klicka) – fotograf Ulrika Ekblom

Blev så himla baksugen! Man blir det när man bläddrar i den. Så himla mycket gott som man dessutom svänger ihop snabbt. Skulle så gärna vilja göra fler böcker, en kokbok och en julbok skulle vara kul.

Den här kakan skulle vara med i min julbok. En ljuvligt god mjuk pepparkaka. Jag tycker den blir så himla fin. Den här formen som jag använt till denna kakan har jag köpt på loppis. Älskar den! Hittade faktiskt en liknande (<klicka) på NordicNest. En briocheform men som funkar fint till kakor också.

Så saftig är den och massor med god smak. Jag gjorde mig till lite extra den här gången också och gjorde Royal Icing. Det blir så himla fint med sånt. Man kan dekorera den exakt som man vill såklart, låt fantasin flöda säger jag.

MJUK PEPPARKAKA

Annat gott med pepparkakssmak: Marianne Pepparkakor // Pepparkaks & kaffemums // Pepparkakskladdkaka

Ingredienser:

3  1/2 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 msk pepparkakskrydda
2 tsk bakpulver
200 g smör
1 1/2 dl vaniljyoghurt
2 ägg

Royal icing:

1 äggvita
2 1/2 dl florsocker
1/4 tsk ättika
2 tsk vaniljsocker

OBS: Det blir väldigt mycket kristyr. Vill du ha mindre så kan du halvera receptet. 

Gör såhär:

1) Börja med att sätta ugnen på 175 grader.  Smörj och bröa en sockerkaksform. Jag använde glutenfritt ströbröd.

2) Smält smöret.

3) Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Häll i smöret. Knäck i äggen och sedan vaniljyoghurten. Rör sedan runt ordentligt så att allt blandas till en jämn smet. Du behöver inte använda elvisp utan det räcker att röra runt det bara.

4) Häll smeten i sockerkaksformen. Grädda i ugnen i 30 minuter. Kolla med sticka så hela kakan är torr

Royal icing

1) Vispa äggvitan tills den börjar skumma lite.

2) Häll sedan i florsocker, vaniljsocker och ättikan. Vispa med elvisp till den blir till en tjockare kristyr.

3) Häll i allt i en plastpåse och klipp lite försiktigt i ett av hörnen.

4) Dekorera sedan kakan som du vill.

Gör kakan glutenfri: Byt ut mjölet mot glutenfri mjölmix (samma mängd) och tillsätt 1 msk fiberhusk.

För dig med diabetes: Byt ut vetemjöl mot 2 dl mandelmjöl och 1 dl kokosmjöl, tillsätt 1 msk fiberhusk (<klicka). Byt ut strösocker mot Nicks use like sugar (<klicka – superbra att baka på). Byt ut vaniljsocker mot 1 krm vaniljpulver. Byt ut florsocker mot sukrin melis.

Gör kakan mjölkfri: Använd mjölkfri yoghurt och smör.

Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 300 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Följ också min Youtubekanal (<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos. 

Mer goda recept här på sidan: 

• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT

• 20 LÄTTLAGADE MATRECEPT 

• 20 POPULÄRASTE KÖTTRÄTTERNA

• 10 POPULÄRASTE KYCKLINGRECEPTEN 

Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 

Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️

KRAM NINA

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 43

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x