Innehåller annonslänkar

Gratinerade Tostadas

Tostada står för rostad på spanska, ett majsbröd som är rostat säger jag. Jag älskar tostadas för det är så otroligt varierande. Jag kommer visa på de sätt som vi ätit tostadas för inspiration. Vi har ätit tostadas här hemma med räkcheviche (galet gott) och såhär som jag ska presentera i detta recept. Det kommer recept framöver på den med räkor också. Det är dessa tostadas (<klicka) som jag använt, köpta på Mathem. Mathem som har ett erbjudande till nya kunder, du får 200 kr rabatt om du handlar för över 800 kr – ange rabattkod: MHNY200 i kassan.

Tostadas kan du göra på vanliga majstortillas också som du penslar med en blandning av smält smör och olivolja – sedan rostar du dem mitt i ugnen på 225 i ca 5-7 minuter tills de blivit krispiga.

Annat gott med tortillabröd: TACOLASAGNE MED TORTILLABRÖD (<klicka)

Gratinerade Tostadas, 8 st

Annat gott med tortillas: LYXIGA VÄSTERBOTTENTORTILLAS // TACOSTAVAR I TORTILLABRÖD // KÖTTFÄRSBURRITOS

8 tostadas

350 g kycklingfärs (går fint med köttfärs)

1/2 påse tacokrydda ( egen tacokrydda <klicka)

Lite vatten

2 tomater

1 gul lök (eller rödlök)

4 dl riven ost

Topping:

Tacosås

Creme fraiche

Salladslök

Gör såhär:

  1. Stek färsen så den är genomstekt, häll i tacokrydda och lite vatten, ska typ täcka botten. Rör om och låt puttra tills vattnet kokat in.
  2. Hacka tomat och lök smått. Ta fram tostadas, ha på köttfärs, tomater och lök. Toppa med riven ost.
  3. Skjuts in i ugnen på 225 grader tills osten smält ordentligt. Ta ut och toppa med tacosås, creme fraiche och salladslök.

Tips på bra produkter:

Du vet väl att min rabattkod ger dig hela 33% rabatt på dyraste varan, och 5% extra rabatt på redan nedsatta varor. Tipsar dig om ”bra att ha hemma” grejer till receptet ovan.

Rabattkod: NIIINISSEP24

Köttfärshackare – kan inte längre vara utan en köttfärshackare, perfekt att hacka alltfort av färs med. Perfekt även till bananer (till banankakan), avokadon (till guacamole) m.m.

Lökhackare – använder hur mycket som helst. Just den här är grym! Just nu har jag nojja på att äta knäckebröd med avokado och hackad tomat med örtsalt till mitt te på kvällen. Tar alltid fram den här då.

Skyddshandske – tipsar om bästa påfundet när du ska riva ost t ex. Bara riva på även om du är stressad och har bråttom, ingen risk för skador.

Skärbräda/ServeringsbrädaSå snyggt att servera tostadas på en sån här t ex. Gillar dessa långa skärbrädor som är ursnyggt att använda till t ex tapas eller ostar & plock.

Hoppas du ska testa detta recept och att du ska tycka att det är lika smarrigt som vi tyckte! Detta kommer nämligen att lagas många gånger till här hemma kan jag lova. Så enkelt och så gott! 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


Rätten på bilden ovanSpicy Kycklingwok

• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

0
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Kanelbullar

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x