Häromdagen var vi ut till svärisarna dit jag tog med mig en äppelkaka med kanelcrunch som jag bakade. Den här är löjligt enkel att svänga ihop och smakar supergott. Just nu bakas det äppelkaka både på längden och tvären här hemma, det är ju i säsong nu så nu hittar man billiga äpplen i matvarubutikerna om man inte har ett eget äppelträd att plocka ifrån. Just denna äppelkaka med kanelcrunch måste du verkligen testa, till vaniljsås eller vaniljglass är den bara för god!
Den här äppelkakan är supersnabb att baka, går i ett nafs och faktiskt en kaka som jag säkert gjort grunden på sådär en 100 ggr snart. Haha, ja men jag säger ju att det är en lättbakad kaka. Använd en liten brödform, ingen annan form för då blir kakan för platt. Själv använder jag en 1 liters brödform när jag bakar den här.
Mer kakor: Över 120 goda kakor
Snabb Äppelkaka med kanelcrunch
Missa inte: 20 supergoda & populära kakor här på sidan
1,5 dl vetemjöl
1 dl strösocker
100 g smält smör
1 ägg
1 tsk vaniljsocker
0,5 tsk malen kardemumma (kan uteslutas)
nypa salt
1 äpple
Kanelcrunch:
50-75g mjukt smör (beroende på hur crunch du vill ha, ju mindre smör desto mer crunch)
1 dl ströbröd (beroende på hur crunch du vill ha, ju mindre smör desto mer crunch)
1 tsk malen kanel
1/2 tsk nymalen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
2 msk florsocker
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Kärna ur & skala äpplet och skär det i tunna skivor.
2) Häll i resten av ingredienserna och rör om ordentligt med slickepott. Kom ihåg att du måste röra ordentligt så allt blandas ordentligt. Vill du göra den i en bunke så knäck i ägget, sedan sockret och blanda ihop. Sedan i med resten av ingredienserna.
3) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform. Häll i smeten. Tryck i äpplena i kakan.
4) Kanelcrunch: Blanda alla ingredienser i en skål. Bred sedan kanelcrunchen uppepå kakan.
4) Grädda i ca 15 – 20 minuter. Den får gärna vara lite lite kladdig i mitten när du känner med sticka. Pudra med florsocker uppepå.
Gillar du recepten uppskattat jag mycket om du gillar dem längst ned under inlägget! 😍
Såhär är reaktionerna på kakan:
Så himla kul att den uppskattas! Det är verkligen världens enklaste kaka att baka, bara röra ihop och så ned i en brödform med bakplåtspapper, i med äpplena & kanelcrunchen och grädda. MUMS!
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av över 300 000 personer, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Följ också min Youtubekanal (<länk till kanalen). Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Fint till fikabjudningen:
Du vet väl att min rabattkod ger dig hela 33% rabatt på dyraste varan, och 5% extra rabatt på redan nedsatta varor.
Rabattkod: NIIINISSEP24
• Söta assietter (bra pris nu)
• Koppar (bra pris nu)
• Tekopp (bra pris nu)
Mer goda recept här på sidan:
• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
• 10 POPULÄRASTE KYCKLINGRECEPTEN
Missa inte: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Tack för att du gillar & delar, det gör mig väldigt tacksam och glad! ❤️
Är det inget bakpulver eller jäst i degen ?
Nej, receptet som jag skrivit stämmer.
Bakade denna kanel äppelkaka idag, förra veckan gjorde jag den utan kanelcrunch. Så goda att jag har beställt en ny rektangulär
😍👏🏻
Gjorde denna idag, men blev inte likadan. Smöret i crunchen smälte och kakan kokade i detta. Så det blev en riktigt kladdig historia, men väldigt god! Undrar vad jag gjorde annorlunda…
Ändrade receptet när det kommer till chrunchen, eftersom jag bakat den så många gånger kör jag på känsla. Kan ibland bli lite tokigt i receptet, men tack för du uppmärksammade mig på detta. Lite svårt när så många andra lyckades så himla bra med kakan, men har ändrat nu som sagt, hoppas att det blir mycket bättre nästa gång.
Hej, kan man frysa denna kakan? 🙂
Går jättebra! 😍