Innehåller annonslänkar

Snabb Chilikyckling med srirachamajjo och smörigt ris och Saltsjöbaden

Ett besök i Saltsjöbaden hann jag med förra veckan, ett litet möte och så passade jag på att kika runt. Har varit där som hastigast och strosade runt när vi för många år sedan besökte Herreys, Marie & Richard. Minns att jag gav honom en form av ”masterclass” inför när han skulle medverka i Hela Kändis-Sverige bakar. Det var så spännande när han var med, vi hade sms-kontakt under hela hans medverkande och kul var det att det räckte ända till final. Nu var det dags igen i alla fall, så vackert där! Sedan hem och laga denna Snabba Chilikyckling med Srirachamajjo, detta var så otroligt gott så detta bara måste du testa, inspirationen på receptet kommer från Hello Fresh, men jag gjorde om denna snabba chilikyckling så den passade oss bättre. Himla smidigt! Tony hummade högt när vi åt, haha….alltid så kul när han gör det för då vet man att det var gott! Testa denna enkla snabba chilikyckling, du kommer inte bli besviken!

Först lite bilder från Saltsjöbaden

Grand Hotel Saltsjöbaden tornar upp sig så maffigt där vid vattnet. Ligger otroligt vackert. Finns ett mysigt promenadstråk precis bredvid som vi var tvungna att ta en tur runt. Restaurangholmen kallas det. Så himla vackert på alla sätt, kan verkligen tipsa om du har vägarna förbi.

På bryggan hittar man Holmen Kök & Bar, det besökte vi och åt där faktiskt sist när vi var i Saltsjöbaden. Ligger fantastiskt och utsikten är fenomenal. Såg att de har öppet från 17 på fredagar, och Lördagar från 12.00. Tips om du vill ta dig en liten utflykt.

Måste tipsa om mina Shapingtights som jag har på mig, sååå sköna på. Nyheter hos Aimn. Håller ihop kroppen på nå vis, så himla skön känsla. Känns som ett så himla bra stöd för mage och rumpa. Nya favoriter, finns HÄR. (<klicka) Skorna är ni många som frågat om, dom hittar du HÄR. (<klicka) Vrålsköna alldeles mjuka, perfekta för min skada verkligen som är så otroligt känslig för vilka skor jag går i.

Här tog vi den där mysiga promenaden runt Restaurangholmen som det heter. Du går precis bredvid vattnet, en alldeles lagom lång promenad. Hamnen med båtarna passerar man och så ser man vackra Grand Hotel Saltsjöbaden på håll.

Tony passade på att gå runt och fota lite och så kunde man klättra upp i detta utsiktstorn på vägen. Utsikten var magisk. Här stod vi och kikade ut över vattnet. Så idylliskt med den puttrande båten som just passerade. Sverige är bra jädra vackert hörni!

Åter till kycklingrätten

När vi väl kom hem så lagade jag den här supergoda snabba Chilikycklingen. Som sagt, du måste testa, detta var verkligen Top notch. Hela familjen gillade!

Tallrikarna får jag ofta frågor om, du hittar dom HÄR (<klicka)

Fler kycklingrätter: Mina 10 populäraste kycklingrätter

Styrkan på den här rätten bestämmer du lite själv. Det beror helt enkelt på hur mycket sweet chili, chiliflakes och Goan Xacuti du har på, så gillar man inte så starkt tar man helt enkelt mindre av det. Snabb Chilikyckling innehåller en kryddblandning som sagt, den heter Goan Xacuti, en het Indisk currykrydda. I den ska egentligen ingredienserna torr-rostas till men jag har gjort en enklare variant av denna krydda som du snabbt och enkelt kan blanda ihop alldeles själv. Tipsar dig att göra en sån här kryddblandning och ha den i en burk med lock att använda till andra kyckling eller fläskköttsrätter, väldigt god kryddblandning. Är det så att du verkligen inte vill göra en sån kryddblandning pga olika saker så rekommenderar jag dig att åtminstone använda chilipulver, peppar, kanel, spiskummin och kardemumma efter kryddrecepten nedan.

Snabb Chilikyckling med srirachamajjo och smörigt ris

Missa inte: Kycklingrätten som får familjen att jubla

600 g Strimlad kycklingbröstfile

1 rödlök

1 msk Guan Xacuti (se nedan)

1/2 dl sweet chili sås

4 msk japansk soja (glutenfri om du önskar glutenfritt)

1/2 tsk chiliflakes

4 msk vetemjöl (glutenfri mjölmix för glutenfritt)

4 msk olivolja

2 msk smör

2 dl majonnäs

3 msk sriracha

Guan Xacuti krydda:

2 msk malen koriander

2 tsk malen fänkål

2 tsk chilipulver

4 msk malen gurkmeja

6 tsk malen kanel

5 tsk senapsfrön

5 tsk hela pepparkorn

5 tsk malen kryddnejlika

2 tsk spiskummin

1 tsk malen kardemumma

1/2 tsk malen muskotnöt

1 krm malen kummin

Guan Xacuti krydda: Mortla pepparkorn och senapsfröna i en mortel, blanda sedan alla kryddor och förvara i en liten glasburk med lock.

Gör såhär:

1. Koka upp ris enligt instruktioner till antalet personer som ska äta. När riset är klart, rör i smöret.

2. Strimla kycklingfile, ”torka av” med hushållspapper och lägg i en skål. Strö över 1 msk av Guan Xacuti kryddan, vetemjölet och en nypa salt. Blanda runt ordentligt så allt blir kryddigt.

3. Häll i olivolja i en stekpanna och ha sedan i kycklingen i den. Strimla rödlöken och ha i den också. Stek runt tills kycklingen är klar, tar ca 4-5 minuter.

4. När kycklingen är klar, ha i sweet chilisås, soja och chiliflakes.

5. Blanda majonnäs och sriracha i en skål.

Servera kycklingen med smörigt ris och srirachamajjo. Sååå sååå gott!

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det längst ned i inlägget. 

Alltid kul när du testar att laga recepten, denna kan du variera lite om du vill. Byt ut kyckling mot fläskyttefile eller fläskfilé t ex, minst lika gott. Berätta gärna om du testar! 

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 


• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

• 10 goda recept med blåbär 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

23
Subscribe
Notify of
guest

6 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Catrine
Catrine
9 days ago

Men oj vad gott det låter! Det ska jag ta och laga i helgen. Tack för alla dina otroliga recept och inspirerande blogg. Dina recept är favoriter här hemma 😀
Måste passa på och fråga om tightsen. Hur är dom i storlek skulle du säga? Jag tänkte klicka hem ett par under dagen.
Ha en underbar dag🌸

Catrine
Catrine
Reply to  Niiinis Kitchenlife
9 days ago

Tack snälla, då får det bli så 😍 Tycker alltid det är så himla svårt när jag inte provar kläder på…🙈

Anna Haraldsson
Anna Haraldsson
9 days ago

Finns det en krydda som heter Sriratcha??

(Jag har nämligen bara köpt färdig Sriratchamajonnäs)

Tack för alla goda underbara recept. ❤

Nästa inlägg

Veckomatsedel v 37

6
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x