Dumlekladdkaka med krispigt täcke

Måndag igen men många har semester, därför tänkte jag kicka igång denna vecka med att bjuda dig på ett recept som ofta bakas här hemma. Det är ”high life” här när de hör att denna dumlekladdkaka med krispigt täcke är på gång. Ja men den här dumlekladdkakan har allt. Den är krämig, krispig, chokladig och bara alldeles underbar. Du får inte missa den! Dumlekladdkaka med krispigt täcke, ja men man hör väl bara på namnet att det inte kan bli annat än succé!

Den här var så enkel att baka även om det var fler moment än bara en vanlig kladdkaka, men det är helt klart värt med ett moment till. Detta blir nämligen himmelskt gott. Försvinnande gott skulle jag säga. Varje gång denna Dumlekladdkaka bakas så har vi ett glatt gäng här hemma. ☺️

Mer kakor: 20 superpopulära recept på kakor (<klicka)

Dumlekladdkaka med krispigt täcke

150 g smör
2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
3 msk kakao
1 krm salt
3 1/2 dl vetemjöl
3 ägg
florsocker till garnering

Topping:

Minimarshmallows
Dumlekolor
200 g mjölkchoklad
3 dl rice krispies

Gör såhär:

1. Sätt ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en rund form, ca 24 cm i diameter. Lägg in ett bakplåtspapper i botten, du klämmer alltså in den på botten i springformen.

2. Smält smöret. Vispa lite lätt samman ägg och strösocker. Blanda vetemjöl, vaniljsocker och kakao. Blanda det i äggsmeten.

3. Häll i det smälta smöret. Blanda ordentligt med slickepott. Häll smeten i formen, fördela ut minimarsmallows och dumlekolor.

4. Grädda sedan i 175 °C  i ca 20 minuter i mitten av ugnen. Kakan får gärna vara lite lite wobblig i mitten. Låt kakan svalna.

5. Smält chokladen över ett vattenbad. Häll i 3 dl rice krispies och blanda ordentligt. Fördela ut på den avsvalnade kakan. Låt sedan stå kallt tills allt satt sig.

Innan servering så ställde jag den i micron i ca 30 sekunder.

Andra goda kakor:

Sverigekaka med jordgubbsfluff

Mjuk kanelbullekaka

Rulltårtstårta

Kaffekaka

Gillar du receptet blir jag jätteglad om du gillar det under inlägget! 

Kul och höra om du testar baka den här kakan. Kan nästan lova att den säkerligen gör samma succé varje gång den bakas här hemma.

Missa inte: BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT


Mer goda recept här på sidan: 

• 6 härliga tårtor 

• 10 populära helgmiddagar 

• 125 mjuka kakor 

 20 supergoda kakor

• Populäraste kötträtterna på min sida 

• 10 populäraste kycklingrecepten

• Efterrätter i glas 

• 15 billiga & goda matrecept 

• 10 goda recept med rabarber 

• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter 

Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka) 


Följ mig: 

Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration. 

Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar. 

Kram Nina

19
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Peach Exotic Spritz

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x