Godmorgon Lördag! Måste starta denna Lördag med att tipsa dig om detta recept. Denna svängde jag ihop på nolltid och det blev sådär gott så nu vill jag äta det här varje dag. Haha, så typiskt mig. Nej men det här smakar som en kycklinggryta som fått koka och gojsa till sig riktigt länge, medan det är en kycklinggryta som du gör på bara några minuter. Ja men du måste testa denna kycklinggryta, en stor ny favorit! Passar de där dagarna när du bara måste ha något snabbt klart men ändå vill äta gott.
Missa inte: Mina 10 bästa kycklingrecept (<klicka)
Den här kycklinggrytan svängde jag ihop när jag var sådär stressad. Minsting skulle på fotbollsträning och behövde något snabbt att äta. Bra energi i denna rätten även för en 15 åring som tränar mycket.
Kika gärna på: Mitt mest besökta kycklingrecept (<klicka)
Om du vill så kan du variera den lite, längst ned i inlägget så tipsar jag dig om olika variationer för detta recept. Alltid kul att hitta ett recept som man sedan kan variera och göra nya maträtter på.
Supersnabb supergod kycklinggryta, 4 p
Mer kyckling: Enchiladas med kyckling // Parmalindad kycklingfile med rosmarinsås // Mango Chutney kyckling
200 g stekt skivad kycklingfile (köpte guldfågelns)
olivolja att steka i
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
1 tsk timjan
2 krm chili sweet (märket kockens har den kryddan, så god, verkligen värd att införskaffa, har du den inte så funkar vanlig chilipulver också)
salt & peppar
1 kycklingbuljongtärning
1/2 msk balsamvinäger
400 g krossade tomater
2 msk honung
250 ml kokosmjölk
Gör såhär:
1. Skala och hacka vitlöksklyftorna, häll i en rejäl skvätt med olja in en stekpanna och ha i vitlöksklyftorna och tomatpure. Fräs runt det, obs: inte så vitlöken får färg utan den ska liksom svettas och släppa smak. Tomatpurén släpper också mycket smak av att den får hettas upp på detta sätt.
2. Krydda med timjan, chilipulver, salt & peppar. Hacka sönder kycklingbuljongtärningen, ha i den också.
3. Häll i balsamvinäger, krossade tomater och honung. Ha också i den färdigskivade kycklingen.
4. Låt puttra i ca 5 min. Rör om då och då.
5. Häll i kokosmjölken, min favorit är från Willys. En rosa tetra. När den står i kylen så blir den alldeles krämig.
6. Låt puttra i ca 5 minuter till. Servera sedan till ris förslagsvis.
Mer med kyckling: Kyckling & bacongratäng
Hur kan detta varieras:
• Byt ut kyckling mot t ex kassler som du strimlar i mindre bitar, går lika snabbt.
• Byt ut kyckling mot påläggsskinka i strimlor, supergott och väldigt gott. Minstings favvo också.
• Byt ut kyckling mot en tetra med linser så får du en väldigt god rätt, vill du ha den helt vegansk så byt ut kycklingbuljong till grönsaksbuljong.
Mer goda recept här på sidan:
• Populäraste kötträtterna på min sida
• 10 populäraste kycklingrecepten
• 20 lättlagade matrecept klara på under 30 minuter
Fler recept: ALLA RECEPTSAMLINGAR (<klicka)
Följ mig:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina