Kärlek vid första tuggan. Dumle och Noblessekakor kan vara bland det godaste i kakväg hörni. Har väl aldrig varit med om maken, det är som en bit av himlen ramlat ned på ett kakfat. Spröda, smöriga, chokladiga sådär så de bara smälter i munnen. Dumle och Noblesse i kombination är dessutom succé! Finns det en enda kaka du ska baka. Ja baka då för tusan gubbar dessa Dumle och Noblessekakor säger jag!
Vet du, snålvattnet rinner i min mun nu när jag tittar på bilden här ovan. Jag vet exakt hur gott den smakar. Succé som sagt. Jag tänker att du också kan variera själva chokladen inuti kakan. Varför inte en vanlig hederlig bit mjölkchoklad, eller varför inte en Riesen för en mörkare chokladkola.
Missa inte: 10 MINUTERS HAVREKAKOR PÅ 4 INGREDIENSER
När du tar ut dessa ur ugnen så ska du omedelbart lägga på Noblessekakorna så de får smälta över kakan. Då fastnar de också ordentligt. Jag tycker dom blir så vackra också de här kakorna.
Kolla också: SEGMJUKA CHOCOLATE CHIP COOKIES
DUMLEKAKOR, ca 12-14 st
Fler smarriga kakor du inte får missa: VANILJHJÄRTESNITTAR – TESKEDSKAKOR – KANELHAVREKAKOR
250 g äkta smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
6-8 dumlekolor
12-14 st noblesseplattor
Gör såhär:
1) Smält smöret nästan helt. Kan gärna vara kvar lite smörbitar. Häll det i en köksmaskin eller bunke.
2) Häll i sockret. Kör det i köksmaskinen så det blandas ordentligt. Du kan också vispa ihop det med elvisp.
3) Häll i mjöl i smörsmeten och vispa runt tills du har en ganska så tjock kakdeg. Ha i bakpulver, vaniljsocker och salt. Kakdegen ska vara följsam och mjuk så pass-upp så du inte har i för mycket mjöl. Mjölmängden kan nämligen vara så olika beroende på om du har färskt mjöl och vilken kvalitet det är på det. Häll inte i allt på en gång är mitt tips.
4) Forma 12-14 bollar av kakdegen och placera dom i formar i en muffinsplåt. Tryck hål i mitten med ett runt skaft. Dela dumlekolorna i två och tryck i en halva i varje. Du kan också ha dom hela och trycka i dem så men då behövs fler kolor.
5) Grädda på 200 grader i ca 12-15 min. De ska precis börja då lite lite färg. Ta ut och lägg genast på noblessekakor på varje så de får smälta ned fint över kakorna.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i den lille tummen längst ned till vänster under inlägget.
Fler kakor att inspireras av:
• KOLASNITTAR MED KÄRLEKSMUMSGLASYR
Hoppas att du bakar dessa Dumle och Noblessekakor. Kan nästan lova att det kommer smaka finfint, brukar göra succé på fikabordet. Sånt är ju alltid extra kul! Så tips tips!
Fler goda recept här på sidan:
• 10 POPULÄRASTE RECEPTEN I VECKAN
Finns flera tusen recept här på sidan på både mat & bak, så klicka gärna runt lite och kika bland dem. Hoppas du ska hitta massor med härlig inspiration.
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina