KÀrlek vid första tuggan. Dumle och Noblessekakor kan vara bland det godaste i kakvÀg hörni. Har vÀl aldrig varit med om maken, det Àr som en bit av himlen ramlat ned pÄ ett kakfat. Spröda, smöriga, chokladiga sÄdÀr sÄ de bara smÀlter i munnen. Dumle och Noblesse i kombination Àr dessutom succé! Finns det en enda kaka du ska baka. Ja baka dÄ för tusan gubbar dessa Dumle och Noblessekakor sÀger jag!
Vet du, snÄlvattnet rinner i min mun nu nÀr jag tittar pÄ bilden hÀr ovan. Jag vet exakt hur gott den smakar. Succé som sagt. Jag tÀnker att du ocksÄ kan variera sjÀlva chokladen inuti kakan. Varför inte en vanlig hederlig bit mjölkchoklad, eller varför inte en Riesen för en mörkare chokladkola.
Missa inte: 10 MINUTERS HAVREKAKOR PĂ 4 INGREDIENSER
NÀr du tar ut dessa ur ugnen sÄ ska du omedelbart lÀgga pÄ Noblessekakorna sÄ de fÄr smÀlta över kakan. DÄ fastnar de ocksÄ ordentligt. Jag tycker dom blir sÄ vackra ocksÄ de hÀr kakorna.
Kolla ocksÄ: SEGMJUKA CHOCOLATE CHIP COOKIES
DUMLEKAKOR, ca 12-14 st
Fler smarriga kakor du inte fĂ„r missa: VANILJHJĂRTESNITTAR – TESKEDSKAKOR – KANELHAVREKAKOR
250 g Àkta smör
1 dl strösocker
5 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
6-8 dumlekolor
12-14 st noblesseplattor
Gör sÄhÀr:
1) SmÀlt smöret nÀstan helt. Kan gÀrna vara kvar lite smörbitar. HÀll det i en köksmaskin eller bunke.
2) HÀll i sockret. Kör det i köksmaskinen sÄ det blandas ordentligt. Du kan ocksÄ vispa ihop det med elvisp.
3) HÀll i mjöl i smörsmeten och vispa runt tills du har en ganska sÄ tjock kakdeg. Ha i bakpulver, vaniljsocker och salt. Kakdegen ska vara följsam och mjuk sÄ pass-upp sÄ du inte har i för mycket mjöl. MjölmÀngden kan nÀmligen vara sÄ olika beroende pÄ om du har fÀrskt mjöl och vilken kvalitet det Àr pÄ det. HÀll inte i allt pÄ en gÄng Àr mitt tips.
4) Forma 12-14 bollar av kakdegen och placera dom i formar i en muffinsplÄt. Tryck hÄl i mitten med ett runt skaft. Dela dumlekolorna i tvÄ och tryck i en halva i varje. Du kan ocksÄ ha dom hela och trycka i dem sÄ men dÄ behövs fler kolor.
5) GrÀdda pÄ 200 grader i ca 12-15 min. De ska precis börja dÄ lite lite fÀrg. Ta ut och lÀgg genast pÄ noblessekakor pÄ varje sÄ de fÄr smÀlta ned fint över kakorna.
Gillar du receptet blir jag jÀtteglad om du klickar i den lille tummen lÀngst ned till vÀnster under inlÀgget.
Fler kakor att inspireras av:
âą BULLKAKOR
âą KOLASNITTAR MED KĂRLEKSMUMSGLASYR
âą KLADDKAKEKAKOR MED NUTELLA
âą JORDGUBBSGROTTOR
Hoppas att du bakar dessa Dumle och Noblessekakor. Kan nÀstan lova att det kommer smaka finfint, brukar göra succé pÄ fikabordet. SÄnt Àr ju alltid extra kul! SÄ tips tips!
Fler goda recept hÀr pÄ sidan:
âą 10 POPULĂRASTE RECEPTEN I VECKAN
âą GODA TILLTUGG
Finns flera tusen recept hÀr pÄ sidan pÄ bÄde mat & bak, sÄ klicka gÀrna runt lite och kika bland dem. Hoppas du ska hitta massor med hÀrlig inspiration.
Min Facebooksida (<lĂ€nk till Facebooksidan) följs av sĂ„ galet mĂ„nga, följ den gĂ€rna du med! DĂ€r hittar du dagliga uppdateringar med massa hĂ€rliga recept och inspiration.Â
Följ gÀrna min Instagram (<lÀnk till Instagramsidan) ocksÄ, Àr aktiv dagligen i storys. DÀr hittar du Àven andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina