Snittar
Ja men hur kan man inte älska goda snittar? Dessa Skagensnittar är så goda så det är inte klokt. Ibland gör jag dessa istället för middag. Enkelt att göra, så gott och faktiskt vackert att duka fram. I dessa Skagensnittar har jag lite pepparrotsvisp, mest för att både jag & Tony älskar pepparrot. Men föredrar du utan funkar det lika bra.
Jag lade upp dessa på ett av mina absoluta favoritfat, allt blir så mycket finare när det ligger på det. Du hittar det HÄR.
Ninas Skagensnittar
2 mjuka tunnbröd
Röran:
1/2 röd lök
1/2 kruka färsk dill + lite klippt till dekoration
150 g handskalade räkor + några till dekoration
1/2 dl creme fraiche (fetaste)
1/2 dl majonnäs
1/2 citron (skalet och ca 1 tsk saft)
Salt & peppar
Valfritt: 1 msk pepparrotsvisp
Gör såhär:
1) Börja med att finhacka rödlök och dill.
2) I en bunke: Ha i rödlök, dill, creme fraiche, majonnäs, citronskal och saft, salt & peppar och eventuellt pepparrotsvisp.
2) Lägg ut bröden och ha på skagenröran på varje bröd, rulla ihop från långsidan. Skär sedan upp i ca 3 cm breda skivor.
3) Lägg upp på ett fint fat. Dekorera med räkor och dill.
Tips på andra fina fat att servera på:
Älskar detta rektangulära fat från Rörstrand, det var det REA på nu också. Finns HÄR.
Detta skirt ljusblåa ovala fatet, Swedish Grace från Rörstrand. Du hittar det på kampanj HÄR.
Ostindia fatet från Rörstrand blir man ju bara lycklig av på riktigt. På kampanj nu och du hittar det HÄR.
Tips på andra härliga snittar och tilltugg:
Västerbottenskrustader (<klicka för recept)
Västerbottensmuffins med skagenröra (<klicka för recept)
Salami & mozzarellarosor (<klicka för recept)
Lyxiga små västerbottenpajer (<klicka för recept)
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR