Kycklingrullader, mums! Igår kväll lagade jag så god mat så det var inte klokt. Jag fick en idé och kände direkt att jag bara måste prova den. KYCKLINGRULLADER med Västerbottensost i, ja men jag var bara tvungen för Västerbottensost i mat är bara så gott. Såsen till kan man dricka, blev mycket bättre än jag vågade hoppas på, men kycklingrullader med den där osten i och såsen till, oh my god! Du måste testa!


Vi åt det till potatis, men detta är minst lika gott till ris och faktiskt också pasta. Potatisgratäng….mmm, så gott! Den här rätten innehåller mycket ost och mycket gotta, så håll i dig för nu ska du få åka på en riktig åktur vad gäller smaker.
Kycklingrullader med Västerbottensost med Ninas vitvinssås, 4 p
1 kg kycklingfileer (hittar du tunna minutfileer så ta dom, annars skär du upp kycklingfileer.
1 1/2 dl riven västerbottensost till fyllning
Sås:
1 stor schalottenlök
1 kycklingbuljongtärning
2 msk kycklingfond
1/2 msk mörk balsamvinäger
2 dl vitt vin
2 dl grädde
1 dl creme fraiche
2 dl riven Västerbottensost
Salt & peppar
Timjan
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225 grader. Skär kycklingfiléerna i tunna skivor, jag skar varje kycklingfile i 3 tunna skivor. Ta en liten hög med riven västerbottensost och rulla in den i rulladen. Lägg i en ugnsfast form med skarven nedåt. Ställ i ugnen i ca 15 minuter. Häll gärna av lite av vätskan som bildats.
2) Ta fram till en bunke. Hacka schalottenlöken, ha i den. Hacka kycklingbuljongtärningen och ha i den. Häll i kycklingfond, vitt vin, balsamvinäger, grädde, creme fraiche, 2 dl riven västerbottensost och salt & peppar.
3) Ta ut kycklingen ur ugnen och häll över såsen. Ställ i ugnen i ytterligare 15-20 minuter till. Servera! 👌🏻
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mina sidor:
• Facebooksida – följs av över 360 000 personer, otroligt!!! Dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
• Instagram – följs av över 100 000. Aktiv dagligen i storys, där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
• TikTok – följs av lite över 4000. Har precis kommit igång med den, TikTok är kul!
• Youtubekanal – Där finns och kommer finnas fler matlagnings/bakningsvideos.
Mer goda recept här på sidan:
• BLOGGENS 40 POPULÄRASTE RECEPT
• KYCKLING I MAGISKT GOD SÅS MED PARMESAN
Mer inspo: RECEPTSAMLINGAR
Gillar du receptet blir jätteglad om klickar i tummen längst ned. ❤️
Kram Nina
Tror du man skulle kunna banka ut kycklingen mellan glad pack lite tunt istället?
Absolut.
Älskar dina recept. En fråga, jag har en man som är allergisk mot lök 🤦🏼♀️ all form av lök. Några tips på hur jag kan krydda istället ex här i din vitvinssås.
Tack på förhand,
Lotta
Hoppa över löken bara, gärna vitlök om det går. ☺️
Jag gjorde denna rätt igår.Så god och lättlagad!
Hur kan jag förbereda rätten innan gästerna kommer så jag inte behöver så i köket mer än nödvändigt?
Du kan förbereda den dagen innan och bara värma när ni ska äta den. Låt ligga under plastfolie i kylen bara.
Vilka bra och goda recept du inspirerar mig att göra dina recept Har du gett utnågon bok med dina samlingar?
Tyvärr inga matrecept, men däremot en bakbok som heter ”Baka på 30 minuter”.
Åt med pasta… jättegott ! 👍
Mums! Lika gott med pasta! 🩷
Jättegott
🥰
Kycklingrullader med Vinsås
Sååå god rätt…bjöd idag på min födelsedag och alla var helt saliga…tror såsen var pricken över i-et 😋👍
Så roligt att höra! 🥰
Alltså! Magiskt gott! 😜 Hade ingen balsamico, blandade rödvinsvinäger o honung istället. Fungerade lika 😊
Ja men toppen, funkar alldeles utmärkt! 😍
Min svärson älska nötkött och min fråga är om man kan byta kycklingen mot nötkött?? Som tex lövbiff??
Går jättebra! 😍
Såå gott!! 😋👌
😍