Craving
Igår när vi kom hem från bryggan så lagade jag lite mat, grejen var att jag hela dagen var sugen på en viss sorts mat. Kunde inte släppa tanken, haha…. Så det var bara till att åka och handla och laga lite av det som kroppen skrek efter tydligen. Lax med en somrig sallad och en kall citronsås som jag bara älskar till just fisk. På min tallrik fanns ingen färskpotatis, var inte sugen på det medan Tony och Milo vräkte på nykokta färskpotatisar och picklad rödlök på sina. Har ett jättegott recept på just picklad rödlök HÄR.
TIPS: Över 70 recept med fisk & skaldjur (<klicka)
Det slog mig att nästa gång ska jag testa att göra grillspett av lax. Det kan man också göra istället för att steka den eller grilla den hel. Tänk dig att du skär upp laxen i bitar, sen varvar du lax, sparris, citronklyftor (så goda när man grillar dom), tomater och så vår goda och enkla marinad som vi kör på laxen. Sen recepten nedan.
Fler goda recept på fiskrätter:
• Världens godaste fiskgratäng med räkor & parmesan
• Smörstekt torskrygg med magisk champinjonsås
• Barbecuelax med kall dillsås
Marinad lax:
2 1/2 msk olivolja
1 1/2 msk honung
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk pressad citron
salt & peppar
Älskar dessa grillspett, inte bara praktiska som har en avskjutare på så man lätt får av det som sitter på spettet utan också skitsnygga. OCH just nu superbilliga. Finns HÄR.
God fiskrätt: TORSK MED BACONTÄCKE (<klicka)
Lax med somrig sallad och kall citronsås, 4 p
4 laxfiléer
Somrig sallad:
En stor näve bladspenat
10 jordgubbar
Några cocktailtomater
1 mozzarella
1 msk solrosfrön
1/2 knippe mynta
1/2 lime
Balsamico
Kall Citronsås:
2 dl creme fraiche
1/2 citron saften
1 msk honung
Salt & peppar
Några myntablad
Gör såhär:
1) Gör marinaden som jag tipsar om högre upp. Pensla laxfiléerna med den, plasta in och låt stå i kylen. Behöver inte stå i kylen men får laxen gotta sig en stund så blir det väldigt gott. Stek den sedan tills den är genomstekt. Tänk på att inte steka för länge, då blir laxen torr och tråkig.
2) Gör salladen: Tjoffa (skär upp i mindre bitar) jag upp tomaterna och mozzarellan, lägg i en skål tillsammans med bladspenat. Häll i solrosfrön och hacka myntan och ha i den också. Blanda saften av limen och en skvätt balsamico och häll över. Blanda runt.
3) Gör såsen: Hacka myntan fint och blanda med resten av ingredienserna. Ställ kallt tills den ska serveras. Servera sedan med färskpotatis, eventuellt picklad rödlök, salladen och den kalla citronsåsen.
Tips: Byt ut mozzarella mot fetaost eller stekt halloumi, minst lika gott!
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Fler goda recept här på sidan:
• Över 120 goda recept på mjuka kakor
• Mina 10 populäraste kycklingrecept
• 10 perfekta rätter för matlådan
• 10 enkla & extra goda vardagsrätter
• 8 maträtter under 15 minuter
• 20 lättlagade rätter under 30 min
Följ mig gärna:
Min Facebooksida (<länk till Facebooksidan) följs av så galet många, följ den gärna du med! Där hittar du dagliga uppdateringar med massa härliga recept och inspiration.
Följ gärna min Instagram (<länk till Instagramsidan) också, är aktiv dagligen i storys. Där hittar du även andra roliga tips och uppdateringar.
Kram Nina
Finansmannen och skärmupplösning !! Härligt ! När telefon och Dator väljer åt Dig !!. Kram.
Har ändrat nu. ☺️
Vad gör man när man ”tjoffar”?
Har förklarat det lite närmare nu.
Hej
Jag har inte fattat nåt av dessa två meningar,” På min tallrik finansmannen färskpotatis, ” finansmannen? Sen denna ” Tänk dig att du skärmupplösning laxen i bitar,” skärmupplösning?
Ha det bra Nina
Har ändrat. ☺️
Väldigt gott.
😍😍😍