Livets första bagels
Har aldrig bakat det förut, hittade ett recept som jag tänkte att jag gör om och testar. Nej men, hur bra blev detta? Det blev liksom hur bra och gott som helst, det här måste du testa. Drömmer lite om dom fortfarande för de var sådär frasiga i botten då smörets liksom frasat till dom i airfryern.
Traditionsenligt så bakar jag ju som sagt alltid till Vasaloppet. Det är sååå mysigt och sitta i soffan länge och mumsa på allt gott.
Favoritmärket på alla marmelader och sylter såklart. Ska finnas många att välja på så man får smaska riktigt ordentligt. Favoriten är och kommer alltid vara Ananas kokos och rom marmeladen. Den är maaaaaaaagisk.
Bagels i airfryer ca 8-9 st
2,5 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
1,5 dl naturell yoggi eller filmjölk
1 dl creme fraiche
Topping:
1 msk smält smör
1 msk sesamfrön
Gör såhär:
1) Blanda vetemjöl, bakpulver och salt. Häll i creme fraiche och yoghurt. Blanda runt tills du har en rätt kladdig deg.
2) Pudra bordet med lite vetemjöl och dela upp degen i ca 8-9 delar. Forma dem till ormar som du sedan rullar ihop till en bagel, tryck till dem lite så de håller ihop.
3) Pensla dem med smör och strö på sesamfrön. Grädda på 180 grader i ca 10 min. De ska få lite färg.
Ät dem gärna så färska som möjligt. Blir det kvar så frys in så fort som möjligt så håller de sig färska och goda. Har du dem i påse i skafferiet så värm dem snabbt i mikron i 30-45 sekunder innan servering.
Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Mums så så gott, dessa måste testas.. Men tror du de går att göra glutenfria? Har du något bra tips för det? Är ny i den ”branchen” 🙂 så nu frågar jag efter lite expert hjälp:)
Byt ut vetemjöl mot mjölmix och tillsätt 1 msk fiberhusk.