Åh, kakan hörni! Saftig, fluffig och så god i smaken, den här måste du testa att baka. Den skulle kommit upp igår men jag vet ärligt inte vad som hände i publiceringen. Men men, här kommer kakan som är minst lika perfekt när som helst som den var igår på Alla Hjärtans dag.
KÄRLEKSMUMSKAKA
2 ägg
2 dl strösocker
1 msk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
125 g smör
Nypa salt
Glasyr:
75 g smör
50 g mörk choklad (jag tog med havssalt)
1 msk vaniljsocker
0,75 dl snabbkaffe
2,5 dl florsocker
Dekoration:
Kokosflingor
Lingonpulver (finns HÄR)
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker riktigt pösigt och ljust ljust gult. Vispa med elvisp i några minuter.
2) Tillsätt vetemjöl, salt och bakpulver, vänd runt detta med slickepott tills du har en riktigt seg smet (såhär gör jag för att slippa så mycket klumpar som möjligt).
3) Smält smöret och blanda det med mjölet. Häll i det i smeten och vänd om med slickepott tills du har en smidig smet.
4) Ta fram en springform på ca 24 cm (HÄR hittar du flera olika), klä botten med bakplåtspapper och smöra kanterna. Häll i smeten, grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 min eller tills kakan är torr när du känner med sticka.
5) Gör glasyren. Smält smöret och blanda sedan i alla ingredienser, låt den värmas upp lite under omröring så både florsocker och snabbkaffe smälter. Ställ undan tills kakan är klar och avsvalnad.
6) Ta fram en grillspettssticka eller liknande och stick massor med hål i kakan. Bred över glasyren. Blanda kokos och lingonpulver. Strö över det på kakan.
Gillar du receptet får du gärna klicka i det lilla hjärtat under detta inlägg!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina