Nytt recept
Så härligt med lite nya recept. Jag har gjort nya recept varje dag nu i några dagar och det är ju bra kul alltså. Älskar’t! Idag blev det en riktigt god kyckling & bacon i ugn med en sås som blev perfekt och supersmarrig.
MUSTIG KYCKLING OCH BACONGRATÄNG, 4 – 6 port
600 g kycklingfilé
1 stor röd paprika
1 gul lök
2 pkt bacon
2 vitlöksklyftor
2 msk tomatpure
2 msk kalvfond
1 msk dijonsenap
3 msk mango chutney
2 tsk kinesisk soja
3 tsk torkad timjan
2 tsk paprikakrydda
2 dl vatten
200 g Philadephiaost
1 dl grädde
2,5 dl creme fraiche
Salt & peppar
Gör såhär:
1) Börja med att dela upp kycklingfiléerna på längden, jag hade stora filéer så jag delade varje i 3 delar. Stek dem i lite olja på hög värme så de får lite färg. Salta, peppra och ha på hälften av paprikakryddan. Lägg i ugnsfast form. Ställ åt sidan.
2) Hacka upp paprika och lök. Stek den så den mjuknar, ha på allt på kycklingen.
3) Strimla baconen och stek dem så de nästan är knaperstekta, men bara nästan. Strö över det på kycklingen. Ställ undan.
4) Häll i lite olivolja i stekpannan. Pressa i vitlöksklyftorna och tomatpurén och låt steka runt en stund. Häll i kalvfond, dijon, mango chutney och soja. Häll i vatten och låt det puttra i några minuter.
5) Ha i Philadelphia, grädde och creme fraiche. Salta & peppra efter smak, tänk på att det kan vara salt redan då det är både soja och fond i såsen. Häll såsen över kycklingen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 20-25 min.
Servera med kokt potatis eller ris.
Gillar du recepten får du jättegärna klicka i det lilla hjärtat till höger under bilden.
Följ mig gärna på min FB-sida HÄR
Följ mig gärna på Instagram HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin HÄR (Så du inte missar några inlägg)
Kram Nina