NyÄrstips
Ett riktigt gottigt efterrĂ€ttstips till nyĂ„r som jag tĂ€nkte du skulle fĂ„. Detta Ă€r verkligen en höjdare utan dess like, jag blev sĂ„Ă„Ă„ förvĂ„nad över hur gott detta blev. Hade kunnat Ă€ta 3-4 stycken. HahaâŠ.â
Glöggkokta pÀron med apelsingrÀdde, 4 p
5 dl vinglögg (alkoholfritt funkar)
2 tsk kanel
1 apelsin
2 dl grÀdde
1/2 dl apelsinmarmelad
1 tsk vaniljsocker
3 msk florsocker
ca 10 st valnötter
Gör sÄhÀr:
1) Skala pÀronen. BehÄll skaftet.
2) Koka upp glöggen, apelsinskivorna och kanelen, lÀgg i pÀronen och lÄt den sjuda i ca 20 min. VÀnd dem gÀrna nÄgra gÄnger under sjudningen. PÀronen ska bli mjuka, dock inte gÄ sönder. LÄt sedan pÀronen svalna helt, de fÄr gÀrna ligga i glöggen och svalna.
3) Vispa grÀdden tills den Àr löst vispad. Klicka i marmeladen, hÀll i florsocker och vaniljsocker, vispa runt tills du har en nÄgorlunda fast grÀdde.
4) Dekorera en tallrik med grÀdden, jag anvÀnde en sprits. Hacka valnötterna. Placera pÀronet mitt i apelsingrÀdden och strö över valnötter.
Fina tips till servering:Â
Kika pÄ dessa vackra gröna assietter,bra pris pÄ 4-pack. Den hÀr grön fÀrgen Àr verkligen sÄ fin.
Kombinera gÀrna med beiga vackra linneservetter, dessa kommer i 4-pack till riktigt bra pris.
SÄÄÄÄ snygga dessertvinglas frÄn Iittala, dessa Àr det mellandagsrea pÄ nu.
Tips pĂ„ dessertvin till denna efterrĂ€tt har du HĂR.
Gillar du receptet blir jag jÀtteglad om du klickar i sett lilla hjÀrtat till höger under inlÀgget.
Följ mig gĂ€rna pĂ„ min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Instagram med bilder & videouppdateringar i story HĂR
Följ mig gĂ€rna pĂ„ Bloglovin sĂ„ du inte missar nĂ„gra inlĂ€gg HĂR
Kram Nina
Kan man koka pÀronen och hÀlla över glöggen i en matlÄda och frakta pÀronen dÀr i till middagen jag ska pÄ? Eller Àr det bÀttre att koka dom pÄ plats?
SÄ kan du absolut göra om du inte orkar koka pÄ plats.