Nyårstips
Nu blir det mycket recept här men tänker att det är kul att inspirera till nyårsafton. En riktigt riktigt god förrätt har du här, den här blir liksom överraskande god och verkligen en smakbomb som man njuter till max av. Alldeles perfekt lagom som förrätt också. Servera på fina fat så kommer detta bli en succé!
Burrata med mandarin reduktion, marinerade jordgubbar och tomater. 4 p
Mandarin reduktion:
1 kvist rosmarin
2 st burrata
1 dl pressad saft av mandariner
Rivet skal av en mandarin
2 msk rapsolja
1/2 äggula
Marinerade jordgubbar:
200 g färska jordgubbar
1/2 lime (saft och skal)
2 tsk honung
Marinerade tomater:
250 g romantica tomater
2 msk vit balsamvinäger
2 msk olivolja
2 tsk honung
Salt & svartpeppar
Basilikablad
Gör såhär:
1) Mandarin reduktion: Koka upp mandarinjuicen med rosmarinkvisten tills konsistensen är lite simmig. Låt svalna och sila av. Vispa äggulan med hälften av mandarinreduktionen, häll sedan försiktigt i rapsoljan under vispning. Smaka av med salt & peppar.
2) Marinerade Jordgubbar: Skär tomaterna i mindre bitar. Blanda i ordning marinaden, lägg allt i en skål med plast på. Låt marinera i kylen i 20-30 minuter.
3) Marinerade tomater: Skär tomaterna i kvartar. Blanda i ordning marinaden. Lägg tomaterna i en skål med plast uppepå och låt marinera i kylen i 20 – 30 minuter.
4) Vispa burrata tills den blir krämig. Fördela ut på 4 tallrikar. Toppa med lite mandarinreduktion, marinerade tomater och jordgubbar samt hackad basilika.
Gillar du receptet blir jag jätteglad om du klickar i hjärtat till höger under detta inlägg.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
En perfekt rätt faktiskt. Allt går ju att förbereda. Det är en viktig detalj när jag väljer fest-rätter. Vill inte stå i köket hela kvällen liksom. 😀