Hej Älsklingar!
Så många som längtar efter detta recept. Dessa blev sååå sååå goda, du måste testa! Jag älskar ju verkligen att baka med smördeg, lätt och så enkelt att fixa både förrätter, små aptitretare, tiltugg m.m på samtidigt som du kan göra magiskt goda söta efterrätter också. Här ska jag visa dig de tilltugg jag hade med på min Instagram-LIVE i Fredags. Missa inte att följa mig på Instagram, länk till den hittar du längst ned i detta inlägg.
SMÖRDEGSPUFFAR MED BRIE
1 platta smördeg
100 g brieost
Valfri marmelad (jag hade ananas & mangomarmelad)
Balsamico (jag använde en med apelsinsmak)
Gör såhär:
1) Ta en form, jag använde en pepparkaksform i formen av ett hjärta och stansade ut hjärtan ur smördegen.
2) Lägg 4 st uppepå varandra. (Använder du väldigt tjock smördeg, som frysta smördegsplattorna så är de lite tjockare så då räcker det med 3 uppepå varandra.)
3) Pensla högarna med uppvispat ägg. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min. De ska få ordentligt med färg och bli puffiga.
4) Ta ut, har de puffat för mycket så ta bara en gaffel och pressa till dem lite. Låt svalna en smula.
5) Skär fyrkanter ur brieosten, toppa med det på varje. En klick marmelad och sen ringla över balsamico.
6) Lägg upp på ett fint fat eller en träbricka t ex.
Gilla gärna recepten genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR