Hej svejs!
Den här maträtten hade lite många moment, men det var kul att laga och så blev det verkligen såååå himlens gott. Det var helt klart värt det. Du MÅSTE nämligen testa, detta kommer vi garanterat att göra fler ggr i vår familj, för alla gillade massor.
Japansk Nötfärsbowl, 4 p
500 g köttfärs
300 g jasminris
4 cm färsk ingefära
2 st vitlöksklyftor
2 morötter
400 pak choi (finns i grönsaksdisken)
2 msk sesamfrön
Woksås:
1 vitlöksklyfta
1 msk färsk riven ingefära
2 msk honung
1 krm majsstärkelse
0,5 dl risvinäger
0,5 dl kinesisk soja
2 msk sesamolja
2 msk hoisinsås
Asiatisk majonnäs:
0,5 dl majonnäs
1 dl gräddfil
1 msk japansk soja
0,5 msk mirin (finns på den asiatiska hyllan i matvaruaffären)
1 klyfta vitlök
1 tsk färsk riven ingefära
1 tsk sesamolja
0,5 tsk chilikrydda
Snabbpicklad rödlök:
1 rödlök
2 msk vitvinsvinäger
1 msk socker
Nypa salt
Vatten som täcker löken
Gör såhär:
1) Börja med att pickla löken. Skala och dela den på mitten. Skiva sedan halvmånar tunt. Lägg i en djup t ex frukostskål. Häll i vitvinsvinäger, socker, salt och vatten så det täcker löken. Ställ åt sidan.
2) Skala och riv ingefäran. Ta hälften av den och lägg i en lite större kastrull, höll på olivolja och fräs den lite snabbt. Håll på 6 dl vatten, 1 tsk salt och låt koka upp. Häll i riset och koka det enligt anvisning. 
3) Pressa vitlöken, riv morötterna, skär pak choi i 1 cm tjocka skivor. Skär också gurka i halvmånar.
4) Ta fram en stekpanna och rosta sesamfröna i den torra pannan. De ska få lite färg. Häll i en skål och ställ undan.
5) Blanda alla ingredienser till Woksåsen.
6) Blanda ingredienserna till asiatiska majonnäsen.
7) Ta samma stekpanna, ha i pressade vitlöken och resterande av den rivna ingefäran och fräs i lite olja. Ha i köttfärsen efter någon minut och bryn den. Tillsätt sen morötterna och pakchoi. Stek i 2 min. Tillsätt woksåsen och låt steka runt en liten stund.
8) Häll av lagen från rödlöken. Lägg upp i ris i en skål och ha på japansk nötfärs, picklad rödlök, sesamfrön, asiatisk majonnäs och gurka.
TIPS: Byt ut köttfärs mot strimlad kycklingfile eller kycklinglårfilé, kycklingfärs, lövbiff eller varför inte någon härlig ryggbiff eller oxfilé. Tänk bara på att om du använder ryggbiff, oxfilé och lövbiff så steker du dem bara som hastigast och blandar i woksåsen när den kokat klart.
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina