Hej raringar!
Nej men hörni, jag bakade igår förmiddag. Ja men jag vet, jag kan inte ha varit klok i huvudet med tanke på att vi hade 35 grader idag. Det dröp om hela mig men jädrans i min lilla låda vad goda dessa Jordgubbscheesecake muffins blev, åh halleluja alltså. Jag avnjöt dom på kontinentalt vis, med ett glas bubbel till. Det blev dubbel-halleluja det! Riktigt stora supersaftiga muffins som smakar magiskt. Ja dessa måste du testa.
Utrustning som är bra att ha hemma:
Stora muffinsformar (<klickbar länk) Dessa formar använder jag när jag ska göra stora muffins, får plats massor i dessa. Sen är de ju himla fina också.
Slickepott (<klickbar länk) Detta sätt är bra och prisvärt.
Bunke (<klickbar länk) En stor prisvärd bunke som är perfekt att vispa i.
Muffinsplåt (<klickbar länk) Ett måste i alla hem där muffins bakas. De hjälper till att hålla formen på muffinsen och minimal risk för läckage.
Elvisp (<klickbar länk) Exakt den här elvispen har jag. Har aldrig varit så nöjd. Den är tystlåten, den vispar snabbt och bra och har redan hållit i 8 år.
Provsticka (<klickbar länk) Denna har jag, svinbillig och hur bra som helst.
Jordgubbscheesecake muffins, 12 stora
3 ägg
2,5 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g smör
1 dl naturell yogurt
3 dl mjöl (för glutenfritt: glutenfri mjölmix)
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
Ca 10 jordgubbar
Cheesecakefyllning:
2 ägg
200 g cream cheese
1½ dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
Gör såhär:
1. Börja med att förbereda cheesecakefyllningen. Vispa samman alla ingredienser.
2. Sedan är det dags för själva muffinssmeten. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker fluffigt. Vispa ca 5 minuter för en perfekt fluffig smet.
3. Smält smöret, ställ undan det. Tjoffa jordgubbarna i mindre bitar.
4. Häll i yogurt i resten av smeten och vänd ner det.
5. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Tillsätt lite i taget av mjölblandningen i smeten och vänd ihop det försiktigt. Till sist har du i det smälta smöret och rör om ordentligt.
6. Ha i formar i en muffinsplåtform, Häll sedan i hälften av smeten i formarna. Lägg i några jordgubbsbitar i varje, håll i cheesecakebladningen över varje, avsluta sedan med att hälla på resten av smeten på varje. Grädda sedan i 175 grader i ca 25-30 minuter. Kolla med sticka, den ska vara torr, då är de klara.
Magiskt gott! 🥰
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Ok så först smet, sen jordgubbar och lite cheesekakesmet och sen resten av muffinsmeten i varje form?
Tack för receptet! låter smarrigt gott, blir perfekt till dotterns födelsedag som champagnefrukost med dessa muffins. Hon fyller 19 år så lite skumpa ska hon få🥂💕
Men åååååååååh! Låter helt perfekt! 💕🍰🌸🍾🥂 Grattis till dottern från mig! 💕🌸