Saftig snabb RABARBERKAKA

Nu när rabarbersäsongen ju är igång för fulla muggar så tänkte jag bjuda dig på ett riktigt favoritrecept. Denna kaka blir så galet god och är både snabb och enkel att svänga ihop. En riktig favorit!

SNABB SAFTIG RABARBERKAKA, ca 8 bitar. 

3 ägg

2 dl socker

75 g smör

2 tsk vaniljsocker

1 tsk bakpulver 

2,5 dl vetemjöl

2 dl rabarberslantar

Gör såhär:

1) Smält smöret. Rör ihop ägg, socker med en gaffel.

2) Blanda alla torra ingredienser och häll i det i äggblandningen. Rör om tills du har en riktigt seg smet.

3) Häll i smöret och blanda igen tills du har en smidig smet.

4) Lägg bakplåtspapper i en springform på ca 24 cm i diameter. Smöra gärna kanterna. Häll i smeten och lägg i rabarberna.

5) Grädda på 190 grader i ca 30 -35 min. Den ska börja få lite färg, känn gärna med sticka. Den ska vara någorlunda torr.

Servera med vaniljvisp, vaniljglass eller vanlig vaniljsås. Så sagolikt gott!

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

2531
Subscribe
Notify of
guest

7 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Mamma till 3
Mamma till 3
2 years ago

Hade tänkt baka en sådan idag. Tänkte jag skulle googla recepten men så gick jag in på din blogg som jag gör varje dag och då hade du lagt upp receptet. Snacka om perfekt timing 🤣.

Ha en fin sommar

Marianne
Marianne
2 years ago

Låter god. Passar i dag som fredags mys. Skall göra den nu.

ann-christine
ann-christine
2 years ago

Har bakat den idag. Mycket god och enkel att göra. Men eftersom mina rabarber är slut tog jag äpple i stället. Gick lika bra. Och närplommonen blir mogna kan man nog ta det.

Bodil
Bodil
1 year ago

Ska den vara i mitten av ugnen

niiinis
niiinis
Reply to  Bodil
1 year ago

Inte jätteviktigt. Men kör den i mitten du. ☺️

Dodi
Dodi
6 months ago

Hej!
Varför ska ägg och socker röras och inte vispas?

Niiinis Kitchenlife
Reply to  Dodi
6 months ago

För det behövs ingen direkt luft in i kakan, därför. ☺️

Nästa inlägg

Vår midsommar i bilder

7
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x