Nu när rabarbersäsongen ju är igång för fulla muggar så tänkte jag bjuda dig på ett riktigt favoritrecept. Denna kaka blir så galet god och är både snabb och enkel att svänga ihop. En riktig favorit!
SNABB SAFTIG RABARBERKAKA, ca 8 bitar.
3 ägg
2 dl socker
75 g smör
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
2,5 dl vetemjöl
2 dl rabarberslantar
Gör såhär:
1) Smält smöret. Rör ihop ägg, socker med en gaffel.
2) Blanda alla torra ingredienser och häll i det i äggblandningen. Rör om tills du har en riktigt seg smet.
3) Häll i smöret och blanda igen tills du har en smidig smet.
4) Lägg bakplåtspapper i en springform på ca 24 cm i diameter. Smöra gärna kanterna. Häll i smeten och lägg i rabarberna.
5) Grädda på 190 grader i ca 30 -35 min. Den ska börja få lite färg, känn gärna med sticka. Den ska vara någorlunda torr.
Servera med vaniljvisp, vaniljglass eller vanlig vaniljsås. Så sagolikt gott!
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Hade tänkt baka en sådan idag. Tänkte jag skulle googla recepten men så gick jag in på din blogg som jag gör varje dag och då hade du lagt upp receptet. Snacka om perfekt timing 🤣.
Ha en fin sommar
Låter god. Passar i dag som fredags mys. Skall göra den nu.
Har bakat den idag. Mycket god och enkel att göra. Men eftersom mina rabarber är slut tog jag äpple i stället. Gick lika bra. Och närplommonen blir mogna kan man nog ta det.
Ska den vara i mitten av ugnen
Inte jätteviktigt. Men kör den i mitten du. ☺️
Hej!
Varför ska ägg och socker röras och inte vispas?
För det behövs ingen direkt luft in i kakan, därför. ☺️