Sillkrans

Gårdagen….. nej men hur perfekt kan den bli? Jag kan inte säga annat. Superfint väder, lugnt och skönt bland vänner man tycker om. Ja men allt det en midsommar ska vara. Ska berätta mer om vår gårdag senare men tänkte först att jag skulle ge dig receptet på vår höjdpunkt som vi åt till förrätt! Sillkrans med smörstekt kavring, oj oj detta måste du verkligen testa. Kanske har du ingredienser kvar även idag. Tipsar absolut om att testa. Denna åt vi till förrätt, serverade den som den var på bordet och sen fick man plocka åt sig på en assiette. Faaaaantaastiskt gott!

SILLKRANS, ca 8 p

4 skivor kavring

100 g smör

4 kokta ägg

10 färskpotatis

5 rädisor

1/2 kruka gräslök

1/2 kruka dill

2 små burkar sill

1 burk stenbitsrom

1 liten creme fraiche

Gör såhär:

1) Börja med att skära kavringen i mindre bitar. Smält smör och stek den sedan på medelvärme. Stek i ca 3-5 minuter, de ska bli krispiga. Kom ihåg att röra om ofta.

2) Koka äggen och potatisen. Dela äggen på mitten. Dela potatisen i fyra. Ta t ex en träskärbräda och lägg ut ett bakplåtspapper på den. Fördela ut ägg, potatis och sillbitar. 

3) Skiva rädisorna i tunna skivor. Hacka dill och gräslök. Lägg på den stekta kavringen över hela kransen, fördela sedan ut rädisor. Klicka på creme fraiche lite här och var, klicka även ut stenbitsrom.

4) Toppa med den hackade gräslöken och dillen. Galet gott!

Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad! 

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

Kram Nina

1921
Subscribe
Notify of
guest

8 Kommentarer
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Veronika
Veronika
2 years ago

Åt detta i helgen också. Så underbart gott.

Åsa
Åsa
2 years ago

Ska göra till 1 advent. Tack Nina och krya på dig ❤

Janet
Janet
1 year ago

Såg gott ut😋 är det matjessill du använder

Monica
Monica
1 year ago

Äts den varm eller kall?

niiinis
niiinis
Reply to  Monica
1 year ago

Ljummen eller kall.

Anita Lundqvist
Anita Lundqvist
6 months ago

Viken sill? Finns ju massor!

Agneta
Agneta
18 days ago

Ser otroligt gott ut, men jag skulle lägga upp på ett stort fat. Kommer absolut att testa detta.

Img 7587.jpg

Nästa inlägg

Tacksam!

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x