Gårdagen….. nej men hur perfekt kan den bli? Jag kan inte säga annat. Superfint väder, lugnt och skönt bland vänner man tycker om. Ja men allt det en midsommar ska vara. Ska berätta mer om vår gårdag senare men tänkte först att jag skulle ge dig receptet på vår höjdpunkt som vi åt till förrätt! Sillkrans med smörstekt kavring, oj oj detta måste du verkligen testa. Kanske har du ingredienser kvar även idag. Tipsar absolut om att testa. Denna åt vi till förrätt, serverade den som den var på bordet och sen fick man plocka åt sig på en assiette. Faaaaantaastiskt gott!
SILLKRANS, ca 8 p
4 skivor kavring
100 g smör
4 kokta ägg
10 färskpotatis
5 rädisor
1/2 kruka gräslök
1/2 kruka dill
2 små burkar sill
1 burk stenbitsrom
1 liten creme fraiche
Gör såhär:
1) Börja med att skära kavringen i mindre bitar. Smält smör och stek den sedan på medelvärme. Stek i ca 3-5 minuter, de ska bli krispiga. Kom ihåg att röra om ofta.
2) Koka äggen och potatisen. Dela äggen på mitten. Dela potatisen i fyra. Ta t ex en träskärbräda och lägg ut ett bakplåtspapper på den. Fördela ut ägg, potatis och sillbitar. 
3) Skiva rädisorna i tunna skivor. Hacka dill och gräslök. Lägg på den stekta kavringen över hela kransen, fördela sedan ut rädisor. Klicka på creme fraiche lite här och var, klicka även ut stenbitsrom.
4) Toppa med den hackade gräslöken och dillen. Galet gott!
Gilla gärna receptet genom att klicka i hjärtat till höger under bilden, då blir jag glad!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Åt detta i helgen också. Så underbart gott.
Ska göra till 1 advent. Tack Nina och krya på dig ❤
Såg gott ut😋 är det matjessill du använder
Äts den varm eller kall?
Ljummen eller kall.
Viken sill? Finns ju massor!
Den du gillar, det är därför jag skriver bara sill.