Hej och hå!
Vi grillade revbensspjäll idag och det var helt galet hur goda dem blev. Marinaden till gör verkligen att de blir magiskt goda! Detta måste du bara testa.
SUPERGODA REVBENSSPJÄLL
1 kg tunna revben
Marinad/glaze:
0,75 dl ketchup
2 tsk kinesisk soja
3 msk balsamvinäger
4 msk honung
2 tsk liquid smoke (finns på ICA)
1,5 msk dijonsenap
Salt & svartpeppar
2 st pressade vitlöksklyftor
Gör såhär:
Först bestämmer du om du ska grilla dom eller göra dom i ugnen. Tillagningssättet är lite olika beroende på. Kruxet är att ge dem tid. Det är då dom blir sådär fantastiskt möra och det nästan blir omöjligt att sluta äta.
UGN:
Sätt ugnen på 150 grader. Blanda allt till marinaden/glazen. Pressa dock inte i vitlöken, den ska istället penslas på just innan tillagning. Lägg ribsen på en bakplåtpappersklädd ugnsplåt. Pensla dem på båda sidorna med glazen. Pressa vitlöken och bred ut den med penseln över köttet. Lägg sedan spjällen med köttsidan upp. Skjuts in i ugnen i 2 timmar. Pensla med mer glaze några gånger under dessa 2 timmar. Skär upp och njut sen till något gott. Vi åt ugnsrostad potatis och bearnaisesås till.
GRILL:
Sätt igång grillen, ha kålen på ena sidan grillen. Köttet ska alltså inte ligga rakt på kolen utan bli indirekt grillad. Pensla in ribsen ordentligt med marinaden/glazen på båda sidor. Klä in ribsen med folie. Lägg på grillen (den ska hålla en värme på ca 140 grader). Lägg foliepaketet med ribsen på ena sidan av grillen, på med locket. Låt sedan grillen gå i 2 1/2 timma. Ta ut dem sedan och ta bort folien, pensla på mer glaze och lägg sedan på den på grillen men nu på direktvärme. Ribsen ska alltså bli sådär härligt karamelliserade och få riktigt fin färg.
Galet gott! Du måste testa!
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat under inlägget.
Här kan du följa mig;
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Gjorde dessa i helgen, fantastiskt gott!! ❤️
Så kul att du gillade! 🥰
Är det mitt i ugnen som gäller?
Skulle säga mitten/lite lägre ned.