Ska man äta riktigt riktigt gott är denna toscanska krämiga kycklinggryta något att satsa på, jag tänker mig kanske till Kristi Flygare? Smarrigt värre!
Toscansk krämig Kycklinggryta, 4 p
4 kycklingfileer
1 msk torkad oregano
3 msk smör
1 msk olivolja
3 vitlöksklyftor
200 g soltorkade tomater
200 g bladspenat
3 dl grädde
2 dl riven parmesan
1 Citron
Salt & peppar
1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar. Häll i olja i en stekpanna och stek kycklingen tills den inte längre är rosa. Salta och peppra. Häll i kycklingen i en skål.
2) Hacka soltorkade tomater i mindre bitar. Skala och hacka vitlöken. I samma stekpannan som du stekte kycklingen i har du i smör och steker vitlöken under omröring. Ca 1 min. Ha i soltorkade tomater. Rör om. Ha också i all spenat och rör om tills den mjuknat helt.
3) Häll i grädden och rör om. Låt puttra i ca 15 minuter, rör om då och då. Ha i den rivna parmesanen, pressa i citronen och ha i det också och slutligen kycklingen och koka i ytterligare 5 – 8 min, rör om då och då.
Njut detta gärna med pasta, funkar fint med ris också.
Glutenfritt: Byt ut pastan mot glutenfri pasta.
Laktosfri: Använd laktosfri smör och grädde.
Gillar du recepten blir jag jätteglad om du klickar i det lilla hjärtat under inlägget.
Mer med kyckling:
• Kyckling i krämig balsamicosås
• Krämig mango chutney kyckling
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Kram Nina