Påsken närmar sig med stormsteg och vad kan väl inte vara på sin plats än att tipsa om lite härliga efterrätter. Påsken handlar mycket om att äta, inte bara mat…. Utan även efterrätt. Denna ska bakas!
Chokladfondant med en touch av chili, 4-6 st
2 ägg
2 äggulor
2 1/2 msk strösocker
2 tsk vaniljsocker
100 g mörk choklad med chilismak
100 g smör
2,5-3 msk vetemjöl
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 250 grader.
2) Vispa ihop ägg, äggulor och sockret. Du behöver inte vispa särskilt länge, det ska liksom gå ihop sig fint.
3) Hacka chokladen grovt. Smält smöret och ha i chokladen så den får smälta helt i smöret.
4) Blanda sedan i choklad i äggvispet. Sikta ned vetemjölet.
5) Smörj 4-6 ugnssäkra formar med smör invändigt. Fördela ut chokladsmeten i formarna. Grädda i mitten av ugnen i 7-10 min (beroende på storlek på formarna). När det bildas en förhöjning i mitten av formen är fondanten färdig.
6) Servera med röda vinbär och om du vill, en klick lättvispad grädde eller en skopa vaniljglass.
Fler supergoda efterrätter:
Morotskaka i micron, Äppeltrifle, Cheesecake i glas, Mangomousse
Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina