Godmorgon!
Ska berätta allt om vår Norrskensjakt inatt, men startar dagen med att bjuda dig på en veckomatsedel. Den ska ju komma ut på Söndagar så varsågod, hoppas du hittar lite inspiration. Du MÅSTE testa kassler & rislådan, blev en stor favorit här hemma.
MÅNDAG: Krämig kycklinggryta med kokosmjölk
TISDAG: Tjockkorv i förskostsås med supergoda smaker
ONSDAG: Världens godaste Tomatsoppa
TORSDAG: Ris & kasslerlåda, 4 p
6 portioner kokt ris
600 g kassler
1 gul lök
1 dl creme fraiche (av valfri fetthalt)
2 dl grädde (av valfri fetthalt)
1 dl färskost (typ Philadelphia)
0,75 dl chilisås
1 msk dijonsenap
Salt & peppar
2-3 dl riven ost
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 225 grader. Koka riset enligt anvisningar. Skär kasslern i tärningar. Skala och hacka löken. Blanda allt: ris, kassler och lök i en ugnsfast form.
2) Blanda creme fraiche, färskost, grädde, chilisås, dijonsenap och kryddor i en bunke. Häll över det i den ugnsfasta formen, blanda ut allt.
3) Strö på osten uppepå och skjuts in i ugnen i ca 15 min eller tills osten fått fin färg. Servera med en grönsallad.
FREDAG: Snabb hemgjord kebab med blandad sås (ät med ris, pommes eller sallad)
VECKANS GOTTA: Busenkla Minisemlor
1 pkt semmelbröd från Pågen
1/2 förpackning Vaniljvisp
Gör såhär:
1) Skär ur trekanter ur semmelbullarna. Se till att göra dem rätt djupa så du får plats med mycket vaniljvisp.
2) Vispa vaniljvisp och spritsa i. Lägg på lock och pudra med florsocker.
Gillar du recepten får du gärna klicka i det lilla hjärtat.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina
Dijonssenap ska jag börja använda mer i min mat, det känns som en vinnare i många sammanhang. nästa gång vi äter kassler här hem ska jag testa ditt kasslerrecept. 🙂
Ja! En fantastisk smaksättare! 🥰
Tack för tipset, nu står kasslerlådan i ugnen👍
Så jäkla häftigt att ni fick se norrsken 👏👏
Tomatsoppan rekommenderas! Den har jag gjort många gånger. Servera gärna med ost/skinktoast eller annat gott bröd.
Vad härligt att du börjar med matsedel igen. Så goda recept som du har, ska laga flera denna vecka. 😘
Tack för tipset, gjorde kasslerlådan, såååå god👍🥰