Hur har ni det där ute? Börjar ni bli klara med alla bestyr inför julen? En annan fråga. Har ni hört talas om Karlssons Frestelse? Kanske är något att ta till nu när det är så ont om anjovis i butikerna. Eller så bara gillar du inte smaken av anjovis, då ska du laga Karlssons frestelse!
Karlssons Frestelse – Skinkjansson
1 kilo potatis
350 g julskinka
2 gula lökar
4 dl vispgrädde
2 dl mjölk
2 msk dijonsenap
Salt & svartpeppar
25 g smör
Ca 1/2 dl ströbröd
Gör såhär:
1. Ugnen på 180 grader. Börja sedan med att skala potatisen. Strimla den sedan i mindre bitar. Lägg den sedan i en stor kastrull med kallt vatten.
2. Skala och strimla löken. Strimla också skinkan i strimlor. Ha i rejält med smör i stekpannan och stek sedan alltsammans tills löken mjuknat helt.
3. Ta fram en ugnsform, varva sedan potatis med skink/lök strimlorna. Kom ihåg att salta och peppra emellan varje lager, tänk dock på att skinkan är lite salt också.
4. Blanda grädde, mjölk och dijonsenap. Häll över potatis/skinkan. Strö på ströbröd. Hyvla på smör. In i ugnen i ca 1 timme 15 min. Blir den för mörk under gräddning så ha på folie. Låt gärna stå och dra sig en stund. Såååå gott!
Tips: Har du överbliven julskinka i mellandagarna så gör denna att äta.
Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina