I veckan nu så bakade jag den absolut godaste juligaste äppelkakan jag NÅGONSIN bakat. Nej men ni MÅSTE PROVA! Den står där på bänken och skriker efter mig, haha….
PINK LADY JULKAKA, ca 10 bitar
150 g rumsvarmt smör
2½ dl strösocker
3 ägg
1 tsk malen ingefära
2 tsk malen kanel
1 tsk malen kardemumma
1 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1½ tsk bakpulver
Fyllning:
1 pink lady äpple
2 msk strösocker
2 tsk kanel
1 1/2 tsk kardemumma
2 tsk vaniljsocker
Topping:
1 dl florsocker
1 msk citronsaft
granatäppelkärnor
Gör såhär
1. Sätt ugnen på 175 grader. Skala och kärna ur äpplena och skär de sedan i skivor. Fyll en påse med kanel, socker, kardemumma och vaniljsocker. Lägg i äppelskivorna där i och skaka om.
2. Vispa smör och socker poröst. Ha i ett ägg i taget, vispa emellan.
3. Ha i alla kryddor, mjöl och bakpulver. Vispa försiktigt. Smörj o bröa en sockerkaksform. Ha i smeten. Tryck i äppelskivor runt hela.
4. Grädda lite längre ned i ugnen i 45 min. Känn med sticka, den ska vara så gott som torr. Kakan är saftig som tusan.
5. Låt kakan svalna en stund, stjälp upp och blanda samman toppingen i en skål. Häll över kakan, toppa med granatäppelkärnor och florsocker.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina