Godmorgon Älsklingar!
Det är Fredaaaaag, man bara älskar ju Fredagar. Så är det bara! Idag huserar jag i köket här hemma. Ska duka fint till ikväll och så ska jag förbereda maten till ikväll.
Igår tuffade vi iväg på en liten utflykt. Hade lite ärenden i Sthlm, sedan passade vi på och stanna på Heron City och gå på bio. Jag är faktiskt jättepositivt överraskad över den gallerian. Kändes inte som om man var i ett svenskt galler. Så stort och maffigt. Dit måste jag fler ggr och verkligen strosa runt.
Vi såg Jungle Cruise med bl a ”The rock”. Den var såååå bra, perfekt och se med kidsen faktiskt. Lite lagom läskig och äventyrlig sådär. Tony blev fångad just i inskopandet av popcorn. 😅 jag kan längta efter biopopcorn alltså, det är något alldeles speciellt och gräva ned handen i dom varma popcornen som alltid smakar godare än alla andra. Mitt sätt att äta popcorn på är att skopa in en rejäl handfull med popcorn, sen in med cola zero så de liksom smälter av popcornen. Ämen jag döööör….så jädrans gott. Tony som avskyr att dricka medan han har mat i munnen säger att det måste vara det äckligaste i världen och ha slemmiga popcorn i munnen. Haha! Tänk så olika man är.
När vi kom ut från bion hade det hunnit bli mörkt. Man är så ovan vid det fortfarande, en sommar med minimalt av mörker sitter fortfarande i. Nåväl, nästa vår är ljuset tillbaka igen.
Hörni, jag MÅSTE tipsa dig om dessa galet goda KOLABULLAR som du svänger ihop på nolltid. Har du en pizzadeg och kolasås hemma är det bara att köra igång. Dessa ska vi avnjuta till eftermiddagskaffet.
SNABBA KOLABULLAR ca 12 st
1 pizzadeg på rulle
0,75 dl dulche de leche
40 g rumsvarmt smör
1 msk strösocker
1 ägg
Florsocker till garnering
Gör såhär:
1) Rulla ut pizzadegen. Bred på smöret. Strö på socker och bred sedan på Dulche de Leche. Jag hade på hela burken men det blir lite för mycket, så ta 3/4 av burken. Det blir perfekt.
2) Rulla ihop degen från långsidan. Skär i 12 bitar och lägg i bakformar. Pensla med ägg och skjuts in på 225 grader i ca 10-12 min. De ska få fin färg. På med florsocker. Mina bubblade över, det gjorde iofs inget. Men som sagt, ta lite mindre av dulche de lechen än vad jag gjorde. Såååå goda!
Jahapp, dags att ta tag i lunchen här hemma. Vi hörs senare. Önskar dig en mysig fredag och helg.
Kram Nina
Men hur gott låter detta!! Måste testas. Har världens godaste kolasås som skulle passa utmärkt. Köpte den på Landsberga gård i somras, gjord av Rullsand (hemjord.se). En ekologisk salt kolasås…
Muuuuums! 🤤🤤🤤
Skulle det funka att göra på glutenfri pizzadeg då jag ej tål gluten ser då gott ut
Absolut! Funkar lika fint. ❤️
Heron City, ja det var inte igår man var där. Det kanske blivit bättre för det var lite deppigt för några år sedan. Personligen gillar jag Täby Centrum. Lagom stort och bra utbud. Finns även bio.
Kanske måste testa Täby Centrum också. ❤️
Måste vara skönt att husera hemma och inte ha några tider att passa.
Jag har massor med tider att passa, vet inte vad du får ifrån att jag inte har det? Massor med möten & deadlines att hålla hela dagarna. Som de allra flesta som jobbar hemifrån skulle jag gissa. Sen ingår ju att ”husera i köket” i mitt arbete ifall du missat det.
Tror du det funkar med Nutella?
Säkert supergott! 🤤
Åh de där bullarna måste jag testa! Älskar oxå biopopcorn! Allra mest älskar jag popcornen när de fått följa med hem, och man äter dem dagen efter! Lite sådär sega o goa! Mmmm…
Åh sååå gott! 👌🏻🤩
Hej! Hur ska dom förvaras efter bakning ? Blir det bra att baka dom dagen innan dom ska ätas ,eller blir dom hårda då ? Eftersom det är pizzadeg.
Baka helst samma dag, dom är ju helt klart godast medsamma dom bakats. Men ska du förvara så ta en plastburk eller plastpåse.