Hörni hörni!
Jag måste snabbt in och tipsa dig om denna galet lyxiga Västerbottenpaj. Nämen snälla. Du måste testa! Jag tänker detta som ett tilltugg till kräftorna sen eller bara som en fantastiskt god paj att njuta av till ett glas gott.
LYXIGA VÄSTERBOTTENPAJEN MED VÄSTKUSTTOPPING, 8 bitar
1 rulle smördeg
300 g riven västerbottensost
2 dl grädde
3 ägg
Salt, vitpeppar, cayennepeppar
Garnering:
Creme fraiche
Handskalade räkor
Rödlök
Färsk dill
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader.
2) Ha i riven ost, grädde och äggen i en bunke. Rör om ordentligt. Krydda.
3) I en pajform, bred ut smördegsplattan och skär till kanterna. Nagga botten och ställ i ugnen i 10 minuter.
4) Ta ut och häll i ost/äggblandningen i pajdegen. Ställ i mitten av ugnen och låt grädda i 20 min.
5) Ta ut och låt svalna. Klicka på creme fraiche, handskalade räkor, hackad rödlök och klipp över dill. Sååå gott!
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Det ser så gott och snyggt ut!
Klicka på ägg?? Du menar cream fraiche? 🙂
Ja precis, har ändrat nu. 😂
Gjorde den nu på morgonen 👍
Kan man göra den dagen innan och ställa in i kylen över natten? Så pyntar man den dagen efter med räkorna osv ? 🙂
Det kan du absolut göra.
Går det att frysa den? Jag menar utan ”toppingen”?
Går jättebra! 😊
Har gjort den så god 100 poäng till dig👍🥰😋😋
🥰🥰🥰
Ätas kall? Går det?
Absolut!
Så himla gott!
Jaaaa! 🤩🤩🤩