Hallon- och vaniljdrömspaj

Innehåller annonslänk för Bokus, reklam för min bakbok.

Nu ska du få en ”Så god att smaklökarna för frivolter” paj! Du anar inte vad marsanpulvret i smulpajdegen gör för denna paj, fenomenalt välsmakande spröd ljuvlighet”. Njut den lite varm tillsammans med en kula vaniljglass som börjat smälta från värmen i pajen. Alltså, jag smäller av.

Receptet är från min bakbok ”Baka på 30 minuter”. HÄR hittar du den. En perfekt present till någon du tycker om, en fin ”gå bort” present eller bästa födelsedagspresenten. Skicka med några ingredienser till något av bekverken så har du en toppenpresent.


HALLON- OCH VANILJDRÖMSPAJ, 8 portioner

125 g smör

2 1/2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1 dl strösocker + 1 msk att strö över

3/4 dl marsanpulver för kall mjölk

2 dl färska eller frysta tinade hallon

1 msk potatismjöl

Florsocker att pudra över

Vaniljglass till servering

Gör såhär:

1) Sätt ugnen på 225 grader, över och undervärme. Smörj en pajform, ca 24 cm i diameter, med smör.

2) Blanda smör, mjöl, havregryn, socker och marsanpulver i en bunke eller i en köksmaskin. Arbeta ihop till en smulig deg. Fördela hallonen jämnt i formen och strö över potatismjöl samt socker. Strö över smulet.

3) Grädda mitt i ugnen i 20-25 minuter, eller tills att pajen fått fin färg. Pudra över lite florsocker och servera pajen varm tillsammans med lite vaniljglass.

Tips: Byt ut hallon mot blåbär, äpple eller rabarber, minst lika gott!


Här kan du följa mig;

Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR

Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR

Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR

161
Subscribe
Notify of
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments

Nästa inlägg

Tårar i ögonen & avslutning

0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x