Godmorgon godmorgon!
Söndag redan, som vanligt så swishar helgen förbi i raketfart. Men men, ju fortare tiden det går nu desto snabbare blir det sommar. så kan man ju också tänka, ellerhur?
Jag tänkte kicka igång denna Söndag med ett baktips. En kaka som blev så vansinnigt god så det är inte klokt åt det. Perfektion av kaka skulle jag säga, Tony…. som alltid är min försökskanin när det kommer till att testa min bakverk och min matlagning satt med stängda ögon och bara hummade efter första tuggan. ”Magisk” utbrast han sen!
Hittade receptet på Allt om Mat men har mixtrat om det lite efter eget tycke. 👌🏻👏🏻🤤🥰
SEGA HAVRERUTOR
2,5 dl vetemjöl
2,5 dl strösocker
5 dl havregryn
1/2 msk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk kardemumma (kan uteslutas)
125 g smör
3 msk sirap
2 ägg
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 175 grader. Häll i mjöl, socker, bakpulver, vaniljsocker, (kardemumma) och havregryn i en bunke.
2) Smält smöret, häll i det tillsammans med sirapen och äggen i havregrynsblandningen. Blanda ihop till en riktigt kladdig smet.
3) Fördela ut smeten i en bakplåtpappersklädd ugnsfast form på ca 20×30 cm. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 20 -25 min. Den ska få lite färg uppepå.
4) Skär kakan i rutor när den svalnat lite. Ät och njut allt vad du orkar!
Nu ska jag jobba undan lite här en stund, sen ska jag lura med mig karln på en promenix. Vi hörs lite senare igen.
Kram Nina
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Precis bakat dom! Lättbakade. Såå goda 😋
Kul att det uppskattas! ❤️
Älskar enkla och smarriga recept. Måste testa. En fråga, sirap ca 1/2 dl motsvarar väl 3 msk? Är så svårt att måtta med msk när det gäller sirap, hälften fastnar i måttet. Bättre att använde dl måttet som finns på flaskan.
Ja men typ…. 👌🏻
Ett tips: gör fördjupningar i mjölet med matskedsmåttet och häll sirapen i fördjupningarna 🙂❤
Supergod! Hur förvaras den bäst? Mvh Anna
I en plastburk i kylen. 🙏🏻👌🏻
God och lättbakade, bra kombo! Tack för receptet
Hej! Goda! 🙂
Idag bakade jag detta för andra gången, tog bara 1,5 dl socker och en liten nypa salt. Det funkade bättre för mina smaklökar, smakar nästan som ett gott vetebröd.
👍🏼
vad kan man ta istället för socker? lättströ? har diabetes, gärna lite recept på sockerfria kakor
Byt ut all socker mot t ex lättströ om du vill undvika socker. Så kan du tänka med alla mina recept.
Vad kan jag ersätta vetemjölet med?
Glutenfri mjölmix och 1 msk fiberhusk.