Godmorgon vänner!
Inatt har jag sovit som en stock, efterdyningar av fullmånen skulle jag tro. Innan jag berättar mer om allt som hänt, Eriks cancerinsamling, tidningar, TV och min serie som jag ska dra igång så tänkte jag kicka igång denna onsdag med att tipsa om Risifrutti-pannkakor som blev sååå goda. Jag blev en poppis mamma kan man säga. Jag gjorde dessa på dinkelmjöl men du kan såklart använda helt vanlig vetemjöl.
RISIFRUTTI PANNKAKOR, ca 5 st
1 1/2 dl vetemjöl (jag tog dinkelmjöl)
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 msk strösocker
1 ägg
1 dl mjölk
1 burk risifrutti
en nypa salt
Gör såhär:
1) Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker, socker och salt i en bunke.
2) Häll i mjölk i bunken och vispa runt tills du har en seg jämn smet.
3) Knäck i ägget och skrapa i risblandningen ur risifrutti i bunken. Blanda ordentligt så du får en men smet. Det kommer vara bitar av risifrutti men det ska det vara.
4) Ned med smör i pannan och stek på medelvärme på båda sidorna. Servera med florsocker och färska jordgubbar. Gott med lite glass eller lättvispad grädde till också.
Följ mig gärna här:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Smart och tänker att det går nog lika bra med den färdiga risgrynsgröten på korv kanske 🙂
Absolut, men riset i risifruttin är ju lite gottigare så att säga. 😅