Hej och hallå finisar!
Håhåjaja, huvudet upp och fötterna ner i alla fall och det får man ju vara glad över. Pms:en har dundrat in och jag märker att jag lagar väldigt mycket mat och bakar då. Som att jag borrar in mig i det för att jag ska fokusera på något. Är det för allvarliga eller avancerade grejer som behöver fokus så går det inte, som att det måste vara ett lätt och enkelt fokus. Svårt att förklara men ni som tampas med skiten vet vad jag pratar om.
I alla fall, igår var det en matlagningsdag av rang. Jag kockade och fejade för glatta livet. Det var så mycket köttfärs iblandat så jag såg nog ut som köttfärs på kvällen.
Det här receptet måste du testa. Det blev verkligen såååå fantastiskt gott! Familjen gottade sig rejält kan jag säga.
Köttfärs & baconrullader i smarrig sås, 4 port
500 g köttfärs
2 pkt bacon
1 tsk timjan
1 tsk paprikakrydda
1 tsk vitlökspulver
Salt & svartpeppar
Sås:
sky från köttfärsrulladerna
3 dl grädde
1 msk balsamvinäger
1 1/2 msk kalvfond
1 msk japansk soja
1 msk majsstärkelse
salt & svartpeppar
färsk persilja
Gör såhär:
1) Sätt ugnen på 200 grader varmluft, annars tar du 225 grader vanlig ugn.
2) Dela köttfärsen i 3 delar. Lägg bakplåtspapper på en plåt, lägg en bit i taget på plåten och kavla ut den så den är ca 0.5 cm tjock. Tänk att den ska se ut som en avlång rektangel. Lägg på bacon. Krydda med paprikakrydda, vitlökspulver, timjan, salt och peppar. Snurra sedan ihop rullen. Gör likadant med de andra 3 bitarna.
3) Krydda rullarna uppepå också. Skjuts in i mitten av ugnen i ca 15-20 min tills det är färdiga rakt igenom.
4) Ta ut från ugnen, lyft ur köttfärsrulladerna och lägg dem på en tallrik. Blanda majsstärkelse med en liten skvätt grädde. Häll sedan det och resten av grädden, balsamvinäger, soja, kalvfond och kryddor i skyn som blivit i formen efter rulladerna. Klipp i lite persilja. Vispa runt och ställ i ugnen i ca 15 minuter till. Höj gärna ugnen ett snäpp.
5) Ta ut såsen och lägg i rulladerna igen. Skiva upp dem och servera med t ex kokt eller pressad potatis.
Följ mig gärna här:
Hej tack för en bra blogg. Jag undrar om köttfärsrullarna ska läggas i såsen dessa 15 minuter som formen ska in igen?
Det kan du göra om du vill men det går bra att låta dom vara utanför. 👌🏻
Jag lagde detta igår och det blev sååå gott! Älskade såsen.
Men, jag ville ha bacon på utsidan istället så jag fyllde dem med riven ost.Blev superbra.
Hade klyftpotatis och brysselkål till. Blev riktigt festligt.
Låter supergott! 👌🏻🤤🤩
Detta blev supergott och var uppskattat av hela familjen😋 till och med barnbarnet på 3 år som är kinkig med maten åt med god aptit när han väl smakat👍
Tog dock baconen utanpå och lite riven ost i. Kokt potatis, broccoli, blomkål och morötter till.
Tack🙏
Omg vad gott detta var , det kommer jag o görs fler gånger , verkligen ett toppen recept , tack snälla Ninniis ❤️🙏
Åh kul att ni gillar! ❤️
Någon som provat att göra såsen på spisen medans rullarna är i ugnen och sedan bara vispa ihop men skyn? Tänkte så man spar lite tid 😅
Går fint! ❤️