Halloj!
Igår frågade jag efter lite roliga recept på min Instagram. Fick många tips, bl a Benjamin Ingrossos saffranspasta. Eller Benjamins Zafferano som han kallar den.
Här hemma blev det väldigt uppskattat. Vi tyckte det var svingott allihopa. Jag stekte kycklingfile till för att den skulle bli lite matigare. Det behöver man inte om man inte vill.
Benjamins Zafferano, 4 portioner
400 g pappardelle pasta
1 g saffran (2 påsar)
4 schalottenlökar, finhackade
3 vitlöksklyftor, finhackade
150 g grön sparris, hackad i mindre bitar
röd chilifrukt, hacka efter egen smak (vi hade ingen alls)
1 dl torrt vitt vin (jag tog 2 dl)
2 dl vispgrädde
olivolja
Salt & peppar
Finriven pecorinoost
Gör såhär:
1) Koka pastan enligt anvisningarna, koka den al dente.
2) Häll i saffranet i lite varmt vatten i ett glas.
3) Värm en djup stekpanna och häll i rikligt med olivolja i botten. Fräs schalottenlök, vitlök, (chili) och sparris på medelvärme. Det ska inte få någon färg.
4) Tillsätt saffransvatten och vitt vin, salta och peppra och låt koka till hälften. Häll i grädde och låt koka på medelvärme i 10 min (jag kokade något kortare stund).
5) Häll av pastavattnet men spar ca 2,5 dl av det. Blanda pastan med såsen, häll i pastavattnet och låt koka i någon minut. Smaka av. Riv över pecorinoost. Servera! 👌🏻🤤
Följ mig gärna här:
Wow! Ser jättegott ut, måste testas!! 😋
Nu till en helt annan sak…. Vore toppen om du kan göra ett inlägg om BUS (brun utan sol) nu på våren 😀 Jag vill gärna ha tips för en ljusare hy så det inte ser helt onaturligt utan och en produkt som inte luktar illa 😅
Tack för en toppenblogg! 😀
Bra tips! Ska genast sätta mig och fila på ett sånt inlägg. 💕
Tack för det smarriga tipset ska pröva den 🙂