Hej igen!
Tänkte jag skulle bjuda på ett härligt efterrättsrecept till er, det här är galet gott och så fräscht. Jag tänker att detta får bli vår efterrätt efter pizzorna imorgon.
CITRONMOUSSE MED KANELHAVREFLARN, 4 port
3 dl vispgrädde
1 citron
0,75 dl florsocker
2 äggvitor
Havreflarn, ca 12 st
40 g smör
1/2 dl strösocker
1/2 dl havregryn
0,75 dl vetemjöl
1 1/2 msk vispgrädde
0,75 msk ljus sirap
1 tsk kanel
1 tsk vaniljsocker
0,25 tsk bakpulver
Gör såhär:
1) Havreflarn: Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret och tillsätt sedan resten av ingredienserna. Rör om tills du har en smet. Lägg ut bakplåtspapper på en ugnsplåt. Klicka ut ca 1/2 msk på bakplåtspappret med mellanrum (då de flyter ut). Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter eller tills de fått lite färg på ytan. Låt svalna på plåten.
2) Mousse: Häll i grädde, rivet skal av citronen och florsocker i en bunke. Vispa grädden så den blir fluffig. I en annan skål (med rengjorda vispar) vispar du äggvitan så den blir fast (testa genom att hålla skålen upp och ned, det ska inte rinna ut). Blanda i äggvitan samt pressa i saften från citronen och rör om försiktigt så allt blandats ordentligt med en slickepott.
3) Klicka upp i 4 fina glas. Toppa med avsvalnat havreflarn och lite godis eller bär av något slag. Ät gärna fler havreflarn till…. mums!
Alltså kombon är helt magisk! Sååå sååå gott!
Följ mig gärna här: