Halloj och gomorron!
Tänkte kicka igång denna torsdag med att visa vad vi åt igår till middag. Det blev vääääldigt uppskattat, mellan var hemma och åt också och tyckte det var supergott! Älskar när man lyckas! ✨👏🏻🥰 Milo åt blodpudding och jag också, behöver ju få upp järnvärdet och kan säga att det var supergott! Hade nästan glömt hur gott det kan vara med blodpudding.
Den här laxen med fetaost och cocktailtomater blev magiskt god. Laxen blev sådär perfekt tillagad och den salta fetaosten uppepå och den här kalla citron/dillsåsen till gjorde det hela perfekt! 👌🏻 Perfectamente!
Såsen med massor av citron, dill och honung. Mums!
UGNSBAKAD FETAOSTLAX MED KALL CITRONSÅS, 4 port
4 stora laxfiléer (har du mindre laxbitar så gör gärna fler)
3 msk olivolja
150 g fetaost
15 cocktailtomater
Salt & peppar
1 msk färskhackad eller torkad dill
Sås:
2 1/2 dl creme fraiche (den feta, vill du ha lättare så ta en med mindre fetthalt)
3 msk flytande honung
1 citron (all saft)
Salt & peppar
2 tsk färskhackad eller torkad dill
Gör såhär:
1) Lägg laxfiléerna i en ugnsfast form. De ska vara tinade om de är frysta. Salta och peppra laxen. Ringa över olivolja.
2) Dela tomaterna i 2. Lägg dem uppepå fisken. Smula också över fetaosten. Toppa med att ha på dillen. Skjuts in i ugnen på 225 grader i ca 15 min. Fisken ska vara genomklar, kör den inte för länge bara för då blir den torr.
3) Såsen: Blanda allt i en skål. Rör om och låt stå kallt tills den ska serveras.
Ät med kokt potatis eller ris. Så fantastiskt gott! 🥰😋👏🏻
Se hit!
Kika gärna på dessa härliga recept också:
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR