Godmorgon godmorgon!
Uppe med den lilla tuppen här hemma, inatt har jag dock fått sova ut vilket var otroligt skönt! Det behövde jag. Har ju sovit som en liten kratta nu under fullmånen. Hörni, jag måste ju ge dig receptet på en supergod kycklinggryta som jag testade att göra i veckan, det blev så ”Sjukt gott” som Tony sa. När han säger det, ja då vet man att man lyckats. Det gör mig alltid så himla glad. Grytan är perfekt att äta med ris, också god med kokt eller pressad potatis eller varför inte klyftpotatis eller potatisgratäng. Variera efter humör och smak.
KRÄMIG KYCKLINGGRYTA, 4 port
4 kycklingfiléer
1 röd paprika
1 gul lök
2 klyftor vitlök
3 msk kycklingfond
3 msk kalvfond
2 tsk kinesisk soja
1 tsk timjan
lite salt och peppar (var försiktig med saltet då du har i både fond och soja)
Ca 2 dl vatten
1 1/2 msk honung
3-4 dl grädde (valfri fetthalt – men den fetaste blir godast)
300 g färskost (typ Philadephiaost – ett tips, ta en smaksatt med t ex vitlök eller örter, det ger spännande smaker i grytan).
Gör såhär:
1) Skär kycklingfiléerna i mindre bitar, stek bitar i smör. Ha gärna lite högre värme.
2) Hacka lök och paprika. Ha i det med kycklingen när den blivit genomstekt. Pressa i vitlöksklyftorna.
3) Häll i kycklingfond, kalvfond och soja. Krydda. Häll i vatten och låt puttra i ca 5-7 min.
4) Häll i grädde, honung och färskost och blanda runt, låt sedan puttra i ca 10 min till på medelvärme. Ät och njut!
Se hit:
Kika gärna på dessa härliga recept också:
Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater
Parmainlindad kycklingfilé i krämig sås
Baconinlindade kycklingrullader med fetaoströra
Kycklingfilé i ugn med baconsås
HÄR KAN DU FÖLJA MIG:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Nähe! Nu ska jag tag tag i dagen här, tror att jag är sugen på att baka någon god kaka faktiskt. Testa något nytt. Men först ut på morgonens runda, den dagliga promenaden som räddar allt just nu. Humöret, kroppen och knoppen! 🥰👌🏻
Önskar sig en toppenfin lördag. Vi hörs sen.
Kram Nina
Hittade detta recept för någon vecka sedan och idag var det dags att laga det.
Jag har två barn som är rätt kinkiga med maten, men detta blev en stor succé!
Både barnen och vi vuxna tyckte det var fantastiskt gott!
Men åh så roligt att höra! Blir så glad när små matvägrare gillar något jag bjudit på. ❤️
Gjorde krämig kyckling gryta i dag den smakade ljuvligt .Kommer att göra den flera gånger
Men fy hvte så gott,slängde i lite färska champinjoner oxå.Nu har vi matkoma här.Tack å bock👍
Har du tips vad man kan använda i stället för mjukost som är med i en del recept? Är en här hemma som inte tycker om det.
Den smaken känns inte överhuvudtaget på det sättet i grytan. Ger bara krämigare och fylligare gryta. ❤️
Hej! Funkar det att byta ut fonderna mot tex svamp och grönsaks?
Absolut! 😍
Det här vad det godaste kycklinggryta vi ätit någonsin. Så krämig, lättlagad och god. Toppen tror jag att förbereda och värma på när gästerna kommer.
Åh vad roligt och höra! ❤️🥰👏🏻
Så fantastiskt god kycklinggryta😋prövat många av dina recept, så enkla o helt suveräna👍Tack🙏
Tack snälla du! ❤️
Blir de lika gott utan honung tror du? Vill att min 10 månaders bebis ska kunna äta också 🥰
Mitt förlag är då att du plockar ur till din 10 månaders och sen har i honung till er andra. 🥰
Jättegott!! Tom autistiska sonen älskar denna gryta ( och han äter knappt något. Har lagat den flera gånger nu!
Vet du hur det värmer mitt hjärta! Blir alldeles tårögd. ❤️🥹
Oj så gott det blev vilka fantastiska smaker super 🎁❤️
Jättegod och enkel att slänga ihop! Uppskattades av både barn och vuxna. Av resterna gjorde jag enchiladas som variation och det blev verkligen superbra!😊
Vad roligt att höra! 😍
Denna måste provas,tack för alla tips och inspiration,ha det gott 😀
Men oj vilken god kycklinggryta 🤩 älskar dina recept!!!
Tack! Vad roligt att det uppskattas! ❤️
Supergott. Krämig verkligen. Bytte fick ut kinasoja mot japansk och lite oystersauce som jag hade hemma istället.
Då kör vi kycklinggrytan för femtielfte gången. Den är så GOD