Har du julskinka över? Kanske är du lite trött på den och tänker att du ska laga något av den, här kommer bra tips!
PYTTIPANNA MED JULSKINKA OCH ÄPPLE MED SENAPSKRÄM, 4 port
4 potatisar
1 morot
1 liten sötpotatis
1 äpple
6 grillkorvar (eller rester av prinskorv)
1/2 knippe salladslök eller 1/2 vanlig lök
2 vitlöksklyftor
Ca 250 g julskinka
1 msk honung
salt och peppar
Senapskräm:
2 dl creme fraiche
0,75 msk julsenap
1 msk honung
salt och peppar
Gör såhär:
1) Skala potatis, morötter, sötpotatis och äpple. Skär sedan allt i små tärningar. Hacka löken i strimlor.
2) Ha i smör i en stekpanna och häll i all potatis, morötter och äpple. Krydda. Pressa i vitlöksklyftorna. Låt dem steka på medelvärme i ca 10-13 minuter. Rör om lite då och då.
3) Strimla korven och skinkan i mindre bitar och ha i den. Ha även i löken. Stek allt på medelvärme tills korven fått lite färg och löken mjuknat.
4) Senapskräm: Blanda creme fraiche, senap, honung och salt och peppar. Rör tills allt är utblandat.
Servera med senapskrämen.
Gillar du receptet får Du gärna klicka i det lilla hjärtat längst ned under inlägget.
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR