Rester efter jul brukar det finnas gott om! Har du massor med julskinka kan du göra denna going.
Julskinkstroganoff
400 gr julskinka
1 burk krossade tomater (ca 400 g)
1 tsk paprikapulver
1 gul lök
1 tsk torkad basilika
1 tsk soya
1 msk senap (gärna den från jul)
2 tsk färsk persilja (jag använde fryst)
salt & peppar
1 dl creme fraiche
0.75 dl grädde
Gör såhär:
1. Strimla skinkan, skala och hacka löken. Stek allt i smör tills löken blivit genomskinlig och mjuk. Häll på krossade tomater. Känns det för torrt kan du hälla i lite vatten. Ha i alla kryddor, soya och senap. Låt stå och puttra i 10 minuter på medelvärme.
2. Ha sedan i creme fraiche och grädde. Fortsätt puttra på svag värme i ca 10 minuter till. Koka ris. Servera sedan skinkatroganoff med ris och någon färsk krydda uppepå. MUMS!
Gillar du receptet får du gärna klicka i hjärtat under inlägget.
Här kan du följa mig:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Kram Nina