Godmorgon!
Lördagmorgon och jag kickar igång det med ett härligt julrecept igen. Jag har nämligen knåpat ihop ett brödrecept – ett julbrödsrecept. Jäklarns så gott detta blev alltså. Nu har jag bara gjort en limpa hittills men måste nog göra fler så vi har över julen. Detta måste du testa, blev hur gott som helst! Kommer passa suuuuuuper till julskinkan, mums. Glöggen satt en såååå god smak i brödet alltså, gillar du inte glögg kan du testa att ha i julmust istället.
NINAS JULLIMPA, 1 st
4 dl rågsikt eller dinkelmjöl
2 dl vetemjöl
2 dl havregryn
2 tsk salt
1 tsk bakpulver
1 tsk bikarbonat
2 dl vatten
1/2 dl mörk sirap
2 dl glögg
1 litet paket russin (kan uteslutas)
Toppning:
Pumpa & solrosfrön
Gör såhär:
1) Blanda alla torra varor i en bunke, häll över vatten och glögg och rör om tills du har en riktigt kladdig deg.
2) Lägg bakplåtspapper i botten på en brödform. Häll i degsmeten där. Toppa med solrosfrön och pumpafrön.
3) Grädda i 180 grader i ca 50-55 min.
Tips: Gillar du torkad frukt och nötter kan det också vara gott att ha i. Tänk dig ca 1/2 dl av varje i så fall.
Se hit!
KIKA GÄRNA PÅ DESSA HÄRLIGA RECEPT:
HÄR KAN DU FÖLJA MIG:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Wow, lät både gott o enkelt! Ingen jäst alltså?? 🤔
Nope! 😀
Kan du inte skriva ett inlägg om de magnetiska fransarna du visade på instagram 🙂 steg för steg kanske när du sätter dit dom
På vilken nivå i ugnen ska brödet gräddas?
Långt ned.