Innehåller annonslänkar genom reklam för Matsmart och Bagaren & Kocken
Tudiluu!
Ja då kör vi igen, dags för recept igen. Jag lagade ju så vansinnigt god mat i crockpoten igår och tänkte att jag måste tipsa. Kanske är det något som du vill göra idag när det är söndag. Eller varför inte någon annan dag som du har lite extra tid. Den sköter sig helt själv i stort sett men det tar lite tid, det ska det göra också för det är då det blir sådär sjukt gott!
PULLED CHICKEN, ca 4-5 port
4 stora kycklingfileer
1 stor gul lök
2 vitlöksklyftor
3 dl barbecuesås (jag använder den HÄR, så god!)
3 dl vatten
1 burk krossade tomater
3 tsk paprikakrydda
Salt & svartpeppar
Gör såhär:
1) I Crockpot: Stek kycklingfilén så den får lite yta.
2) Skala och klyfta löken. (Här hemma så mixar jag nästan alltid löken, en i familjen gillar inte bitar av lök.) Ha i den i crockpoten.
3) Pressa i vitlöksklyftorna. Ha sedan i resten av ingredienserna och sätt på full effekt i 5 timmar, du kan säkert ta kortare tid men för mig blev det 5 timmar. (Jag har den HÄR crock-poten, är såååå nöjd med den!)
( I gjutjärnsgryta: Gör som ovan men ha i allt i en gjutjärnsgryta. Ställ sedan i ugnen på 130 grader, ställ in med locket på och låt stå i 2,5-3 timmar.)
4) När crockpoten gått färdigt så river du isär kycklingköttet med 2 gafflar.
Den HÄR majonnäsen är en av våra favoriter, squeeseflaska så inget kladd med skedar. Cocktailkaprisen också, den godaste sorten helt klart, du hittar den HÄR!
Vi serverade sedan detta med tortillabröd, grönsaker, tacosås, riven ost, creme fraiche, majonnäs och cocktailkapris som du också såg ovan. Så himla himla gott. Det är gott att ha i lite pepperoni, jalapeños eller något annat starkt som lite chili också.
Se hit!
Kika gärna på dessa härliga recept:
Krämig kycklinggryta med soltorkade tomater
HÄR KAN DU FÖLJA MIG:
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Åh vad gott detta ska jag laga! Tack för alla bra recept.
Härligt! 🥰
Ska det vara hög effekt i Crockpoten? Är ny på det här med att laga i crockpot och har än så länge bara lagat på låg nivå vilket blivit väldigt bra.
Ja precis! 👌🏻
Detta såg verkligen gott ut! Tänkte testa i helgen men länken till barbecuesåsen funkar inte och det finns ju så himla många att välja på 🤪 vilken använder du tro?
Egentligen spelar inte det någon större roll, ta någon som du tycker är god.