Godmorgon älsklingar!
Sovit 2,5 timma inatt, imorgon är det fullmåne så ja….när jag kollade månkalendern så fattade jag ju att det var därför det var så segt och svårt inatt.
Jag gav fasen i att ens försöka och somna om och så gick jag upp och tog i min hemterapi. För mig är ju bakning terapi. Slog på lite julmusik och sen körde jag på bara! Så mycket smarrigt som jag bakat av saffransdeg. Tänkte du skulle få några recept idag när det är första advent. Jag har inte hunnit julpynta färdigt men ikväll ska ljuset brinna och glöggen vara påslagen. Mys!
SAFFRANSBULLAR I LÅNGPANNA MED VANILJFYLLNING
2,5 dl mjölk
2,5 dl vispgrädde
2 påsar (1 g) saffran
50 g jäst
1/2 tsk salt
2 dl strösocker
2 dl creme fraiche
100 g smör
Ca 13-14 dl mjöl
Fyllning:
100 gram färskost naturell ex. Philadelphia
75 gram mjukt smör
2 msk vaniljsocker
3 dl florsocker
1 ägg till pensling
1 dl pärlsocker
Gör såhär:
1) Värm mjölk, grädde och saffran till max 37 grader. Lös upp jästen i degvätskan.
2) Tillsätt salt, strösocker och créme fraiche.
3) Tillsätt mjukt smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen väl. Den ska släppa från kanterna i degbunken. I maskin kör jag degen minst 5 minuter.
4) Låt jäsa till dubbel storlek i bunken under duk, i cirka 45 minuter.
5) Sätt ugnen på 200 grader. Dela degen i 2 delar, lägg bakplåtspapper i två plåtar (ugnsplåtarna i ugnen). Kavla ut degen på varsin plåt.
6) Blanda allt till fyllningen. Pressa ca 20-24 hål med tummen i ett rutmönster på varje bullplatta. Klicka i fyllning i varje hål. Pensla plattan med ägg och strö på pärlsocker. Grädda varje i mitten av ugnen i ca 20-25 min.
Se hit!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härliga recept här nedan:
Kram Nina
Hejsan ser jätte gott ut ska de vara i 2 st formar/plåtar
Vad är måtten på plåtarnar/formarna
Ja precis, de stora du har i ugnen.