Halloj igen!
Här har jag tagit en låååång powernap på eftermiddagen så ikväll kanske jag orkar vara vaken. Gud, det är helt upp och ned med min dygnsrytm. Men det är lika bra att hänga med bara….så fort jag försöker påverka så blir det helt upp och ned. 😀 Ska kolla lite julfilm på Netflix, sen tror jag nog att jag sover några timmar till. Får gå upp och baka lite i ottan, imorgon är det nämligen saffransbakning som gäller. Har förresten tjuvstartat! Kolla in den här ljuvlingen.
Men guuuuuud, jag smäller av på riktigt. Så god! Du måste testa. Så saftig saffranskaka med en ljuvlig kokostosca uppepå. Magisk!
SNABB SAFFRANSKAKA MED KOKOSTOSCA
1,25 dl strösocker
2 ägg
75 g smör
1 pkt saffran
2 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
2 msk grädde
Kokostosca:
1,5 dl kokos
0,25 dl strösocker
35 g smör
1 msk vetemjöl
2 msk grädde
Gör såhär:
1) Rör ihop socker och ägg. Behöver inte vispas.
2) Mortla saffran och 1 tsk strösocker, häll i äggblandningen.
3) Blanda vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver. Ha i det också och rör om tills du har en tjock smet. Häll slutligen i grädden.
4) Häll i en bakplåtpappersklädd brödform. 1 – 1,5 liter. Grädda på 175 grader i ca 15 min. Kakan ska vara torr rakt igenom.
5) Kokostosca: Smält smöret i en kastrull, ha i resten av ingredienserna. Låt bubbel upp och ställ sedan undan.
6) Ta ut och bred försiktigt på kokostoscan. Skjuts in i ugnen i ca 10 min till. Låt svalna en smula innan du skär upp den. MAGISKT!
Se hit!
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härliga recept här nedan:
Vaniljkrämsfylld toscakaka i långpanna
Ha en fin kväll!
Kram Nina
Dottern bakade den här idag, jättegod!