Ja men hejsan, här började morgonen med en liten chock. Chock nummer 1: Jag sov till 06.50. Ja men fattar ni vilken sovmorgon för att vara jag den här tiden på året? Chock nummer två kom när ett bud knackade på dörren kl 08.30 med en bubbelkopp. Den skulle komma långt in i december trodde vi men där stod den på cykelvägen utanför huset plötsligt. Fick ringa pappa och knacka på grannen för att få hjälp att frakta den till baksidan av huset. Morgonrufsig så stod jag och kånkade pool med 3 stora karlar i morse. Så värdefullt med hjälp i livet hörni! 🙏🏻🙏🏻🙏🏻 Hann t.o.m starta vår lille elektriska såg och sågs ned en buske innan poolen kom på plats. Det kommer bli så toppen!
Idag kickar jag igång dagen med att bjuda dig på ett supergottigt recept. Antingen njuter du av det till vardags, funkar också utmärkt som en riktigt god rätt till helgen!
Ostfyllda köttfärsbiffar med magisk sås, 4 port
600 g köttfärs
2 ägg
2 msk kalvfond
Salt & peppar
2 tsk valfria torkade örter, jag tog timjan och rosmarin
10 ostskivor av smakrik ost
Sås:
1 schalottenlök
2 tsk kinesisk soja
4 msk balsamvinäger
2 msk kalvfond
2 dl vatten
4 dl grädde
2 msk maizenamjöl
Gör såhär:
1) Lägg i köttfärs i en bunke. Ha i alla kryddor och kalvfonden, knäck i äggen. Rör om tills du har som en köttfärssmet.
2) Forma en bit köttfärs till en platta i handen, vik ihop ostskivan och lägg den i mitten av plattan. Ta lite mer köttfärssmet och ha på så den täcker osten och forma till en biff. Forma ca 10 biffar.
3) Stek i rikligt med smör på ganska så hög värme. De ska bara då färg på båda sidorna. Lägg i en ugnsfast form. Skjuts in i ugnen på 200 grader i ca 15-20 min.
4) Sås: Hacka shalottenlök smått, stek i rikligt med smör. Ha i soja, balsamvinäger och kalvfond. Rör om. Häll i vatten och låt puttra på medelvärme i ca 5 min. Häll på grädden (spar ca 3 msk till redningen) och låt puttra i ytterligare 5 min. Rör om då och då. Blanda resten av grädden och maizena till en smet, häll i det i såsen och låt puttra ett par minuter tills du har en bra konsistens på såsen. Blir den för tjock, späd med grädde, blir den för vattnig så blanda lite mer grädde och maizena och ha i.
Servera med klyftpotatis och sallad! Mums, sååå gott!
SE HIT
Följ mig gärna på min FB-sida för flera dagliga receptuppdateringar HÄR
Följ mig gärna på Instagram med bilder & videouppdateringar i story HÄR
Följ mig gärna på Bloglovin så du inte missar några inlägg HÄR
Inspireras gärna av dessa härliga recept här nedan:
Godmorgon☀️ Har precis tagit ut blandfärs ur frysen, går det lika bra?
Går toppen!